İstanbul
Parçalı bulutlu
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi İstanbul Haberleri Bakırköy'de bir yılan hikayesi!

Bakırköy'de bir yılan hikayesi!

​​​​​​​Yılan hikayesine dönen Ataköy 1. Kısım 14 Parsel’e bir kez daha bilir kişi heyeti geldi.

MUHABİR: Hüsamettin Ozan Aslan

Heyetin incelemesinin ardından açıklama yapan Ataköy 1. Kısım Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Ayfer Kaynar, “Rant iştahı bir kez daha yeşil alanın imara açılmasına sebep olmuştur. Eğer bir mağduriyet var ise, devlet bunu telafi etmeye muktedirdir” açıklamasını yaptı

Ataköy 1. Kısım Koruma ve Güzelleştirme Derneği’nin çağrısı ile Ataköy 1. Kısım da 564 ada, 14 parsel olarak bilinen alanın orijinalinde yeşil ve kreş alanı olduğunu belirterek inşaat yapılmasına karşı çıkan vatandaşlar, mahkemenin gönderdiği bilirkişi heyetini kalabalık bir grupla karşıladı. Söz konusu alana inşaat yapmak isteyen Albatros Turizm ve Otelcilik Şirketi avukatları ve şirketle ilgisinin ne olduğu bilinmeyen ancak kendisinin mülk sahibi olduğunu söyleyen kişilerle, vatandaşlar arasında sözlü tartışmalar yaşandı. Vatandaşlara da sinkaflı cümleler kurduğu gözlenen ve her eylemde provokatif tavırları nedeniyle ortamı geren kişinin, alanın mülk sahibi olduğunu iddia etmesi dikkat çekti.

1-basin-aciklamasi.jpeg

Hakkımız gasp edildi

Bilirkişi heyetinin görevini tamamlamasının ardından açıklama yapan Ataköy 1. Kısım Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Ayfer Kaynar, yıllardır konuyla ilgili hukuk mücadelesi verdiklerini ve haklı olduklarının idari dava dairelerince tescillendiğini söyledi. Kaynar, “Rant iştahı bir kez daha yeşil alanın imara açılmasına sebep olmuştur” diyerek, “Mülkiyet sahibi olduğunu iddia edenlerin mülkiyetlerine bir sözümüz yok ama bizim hükümetten, idareden ve mahkemeden talebimiz şudur ki, buranın Ataköy’ün 1960 yılında yapılan mevcut planı halinde korunmasıdır. Eğer bir mağduriyet var ise, devlet bunu telafi etmeye muktedirdir. Bu arkadaşlara da gidip kendi haklarını aramalarını tavsiye ediyoruz. Bu satış haksız, uygun olmayan ve buradaki insanların hakkını gasp eden bir satıştır. Bu davanın her zaman arkasında olacağız ve takip edeceğiz” açıklamasını yaptı.

Ovalıoğlu ile görüştüm

“Betonlaşma sevdası Ataköy’de boğazımıza kadar geldi” diyen Kaynar, “Yoğunlaşma en karşı çıktığımız şey. Ataköy’e trafikten giremiyoruz. Kentsel dönüşüm sırasında da binalarımızın mevcut durumuyla korunmasını ve gerekirse güçlendirilmesi konusundaki görüşlerimizi bildiriyoruz” ifadelerini kullandı. Konuyla ilgili Bakırköy Belediye Başkanı Ayşegül Özdemir Ovalıoğlu ile degörüştüklerini söyleyen Ayfer Kaynar, yeni seçilen başkanın yoğun programından dolayı katılamadığını, gerekli tüm hukuki bilgileri Başkan Yardımcısı Avukat Uğur Dündar’a verdiklerini söyleyerek, Meclis Başkan Vekili Çiğdem Kırıkoğlu’na da kendilerine destek vermek için alana gelmesinden ötürü teşekkür etti. Gün geçtikçe güçlenerek alanı kazanacaklarına inançlarının tam olduğunu söyleyen Kaynar, tüm katılımcılara teşekkür etti.

Her kesimden katılım

Bilirkişi heyetini karşılamaya, Ataköy Doğa ve Yaşam Derneği, Bakırköy Kent Savunması, Tüketiciyi Koruma Derneği, Karadeniz Birleşimi üyelerinin yanı sıra Ataköy 1. Kısım Mahallesi Muhtarı Muammer Aksu, Ataköy 2. 5. 6. Kısım Muhtarı Hülya Çelik ve geçmiş dönem Ataköy 3-4-11. Mahalle Muhtarı Fehamet Berk, Zafer Partisi İlçe Başkanı Redide Oktay, Hava Kuvvetleri Politikalarından Sorumlu Başdanışman. Sedat Timur, Bağımsız Türkiye Partisi Bakırköy Belediye Başkan Adayı Nazlı Vesek’de katıldı.