İstanbul
Parçalı bulutlu
9°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi İstanbul Haberleri Başakşehir'de hayata tutundular

Başakşehir'de hayata tutundular

Başakşehir Belediyesi, Engelsiz Yaşam Merkezi ile hayatlara dokunuyor. Merkezde çocuklarıyla birlikte müzik eğitimi alan Hidayet Yıldırım, engelli iki kızının müzik sevgisiyle hayata tutunduğunu söyledi. Anne Yıldırım, Dünya Kız Çocukları Günü’nde kızlarıyla birlikte şarkı söyledi

Başakşehir Belediyesi, ilçe genelindeki engelli vatandaşlar için geçen yıl hizmete açtığı Engelsiz Yaşam Merkezi ile hayatlara değer katıyor. Merkezde aldıkları eğitimler sayesinde hayata sıkı sıkı tutunmayı başaranlardan biri de Yıldırım ailesi oldu. Engelli iki kızıyla haftanın üç günü müzik eğitimlerine katılan Hidayet Yıldırım, Dünya Kız Çocukları Günü’nde kızlarıyla birlikte şarkı söyledi. Meryem ve Derya, annelerine enstrüman çalarak eşlik etti.

Yüzleri gülmeye başladı
Engelsiz Yaşam Merkezi’nden önceki hayatlarını anlatan Hidayet Yıldırım, “Meryem(30), Derya(27) ve Merve(15) isimli dünya güzeli 3 kızım bulunuyor. Merve ve Derya’nın zihinsel ve ortopedik engeli bulunuyor. Müzik eğitimlerimize başlamadan önce iletişim kurmakta zorlanıyorlardı. İçlerine kapanık ve kendi hallerindeydiler. Engelsiz Yaşam Merkezi’nde müzikle tanıştıktan sonra hayatımız değişti. Yüzleri gülmeye başladı, toplum içerisindeki sosyal aktiviteleri de arttı. Daha aktif ve daha mutlu oldular.” şeklinde konuştu.

Kızlarım çalıyor, ben söylüyorum
Aldıkları eğitim sonucunda kızlarının enstrüman çalmaya başladığını ifade eden Yıldırım, “Öğretmenlerimizin sayesinde daha önce iletişim kuramayan çocuklarım hayata yeniden tutundu. Müzik hayatlarını değiştirdi.” dedi. Kızlarının mutluluğu ile mutlu olduğu söyleyen Hidayet Yıldırım, “Meryem ve Derya’nın mutlu olduğunu görmek bizi de mutlu ediyor. Müzik eğitimlerinin olduğu günleri biliyorlar ve o gün geldiğinde bir an önce Engelsiz Yaşam Merkezi’ne gitmek istiyorlar. Zil gibi ufak enstrümanlarla ses çıkartıyorlar, ben de şarkı söylüyorum. Dünya Kız Çocukları Günü’nde merkezimize gelerek şarkılar söyledik. Bizlere bu imkânı sağlayan Başakşehir Belediye Başkanımız Yasin Kartoğlu’nda teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ