İstanbul
Açık
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi İstanbul Haberleri Başakşehirli müzik dinledi

Başakşehirli müzik dinledi

Başakşehir Belediyesi, Kıraathane Sohbetleri’nde santur sanatçısı Sedat Anar ile Başakşehirli sanatseverleri buluşturdu. Başakşehir Millet Kıraathanesi’nde olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Anar, “Bu güzel mekanda eser okumaktan ve santur çalmaktan büyük keyif aldım” dedi

Başakşehir’de kültür sanat sezonunun en çok ilgi gören programlarından Kıraathane Sohbetleri, yoğun katılımla devam ediyor. Programa konuk olan santur sanatçısı Sedat Anar, Başakşehirli sanatseverleri adeta mest etti. Başakşehir Millet Kıraathanesi’nde olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Anar, “2017 yılında Başakşehir’de sohbet yapma fırsatımız olmuştu. Şimdi de Başakşehir Millet Kıraathanesi’nde bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Bu güzel mekânda eser okumaktan, santur çalmaktan büyük keyif aldım. Başakşehirli sanatseverlerle birlikte sanat dolu bir akşam geçirdik.” şeklinde konuştu.

Hayatımın en büyük parçası santur
Santurun hayatının en büyük parçası olduğunu söyleyen Anar, “Çocuk yaşlardan itibaren müzik yapmaya başladım. Öğretmenim sayesinde müziğe cura çalarak başladım. Santur ile üniversite yıllarımda tanıştım. O dönemden itibaren santur çalıyorum. Bir enstrüman çalmak istiyorsanız önce onu yaşamalısınız. Yaşadığınız zaman enstrümanı çalmazsınız, onu yaşarsınız. Santurumla birlikte Ankara’nın her sokağın çaldım, bestelerimi söyledim. Bu hayatımın da dönüm noktası oldu. Sokakta müzik yaparak herkese ulaşma fırsatım oldu.” ifadelerini kullandı.