İstanbul
Açık
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi İstanbul Haberleri Başakşehirliler dublaj öğrenecek

Başakşehirliler dublaj öğrenecek

Başakşehir Belediyesi, gençlerin farklı alanlarda gelişmesini sağlayan akademilerine bir yenisini daha ekliyor. Dizi ve film karakterlerine sesleriyle hayat vererek yeni dublaj sanatçılarının yetişeceği Başakşehir Dublaj Okulu, kapılarını açmaya hazırlanıyor.

Başakşehir Belediyesi, gençlere yönelik çalışmalarında bir ilke daha imza atıyor. Yeni Medya Akademi, Radyo Akademi ile Gazetecilik ve Yeni Medya Okulu’nun ardından Dublaj Okulu’nda da eğitimler başlıyor. Birbirinden deneyimli eğitmenlerin, dublaj ve seslendirme dersleri vereceği Dublaj Okulu’nda kursiyerlere 5 hafta boyunca eğitim verilecek.


Dublaja dair her şey bu okulda

Başakşehir Living Lab İnovasyon ve Teknoloji Merkezi’ndeki son teknoloji sınıflarda eğitim alacak olan kursiyerlere, Türkçe kurallarına uygun, akıcı ve anlaşır konuşma becerisi kazandırılacak. Kendilerini etkili bir biçimde ifade edebilmeleri, seslerini etkili bir biçimde kullanabilme ve ses bilimine uygun olarak telaffuz edebilmeleri konusunda eğitimler verilecek. Bir seslendirme sanatçısında olması gereken özellikler, monitörden metin takibi, diyalog metin takibi yapabilmesi ile belgesel, fragman ve reklâm seslendirmeleri yapma becerisi kazandırılacak. Kursiyerlere, yazı dili ile konuşma dili arasındaki farkları kavramaları, beden dilini etkili biçimde kullanabilmeleri ve seslendirme ile dublaj meslek becerisi elde etmeleri sağlanacak.


Deneyimli isimlerle 5 haftalık eğitim

5 hafta boyunca devam edecek olan eğitimlerde, Tevfik Sütay ve Uğur Babürhan diksiyon, Dicle Ezgi Gözoğlu dublaj, İbrahim Elden reklam seslendirme ve tanıtım alanında bilgi ve deneyimlerini kursiyerlere aktaracak.