İstanbul
Açık
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi İstanbul Haberleri Başkan Gökhan Yüksel’den 100. Yıl Mesajı

Başkan Gökhan Yüksel’den 100. Yıl Mesajı

Cumhuriyet’in 100. yılı tüm yurtta coşkuyla kutlanırken Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’den 29 Ekim mesajı geldi.

MUHABİR: Fadime Dilek Kantoğlu Keklikçi

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyet’in kuruluşunun 100. yılı münasebeti ile bir kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Yüksel tarafından yayınlanan mesajda şu ifadelere yer verdi:

“Kıymetli komşularım;

Bugün, Cumhuriyetimizin ilan edilişinin 100. yıl dönümünü büyük bir sevinç ve gururla kutlamanın heyecanını yaşıyoruz.

Cumhuriyet, bütün imkânsızlıklara rağmen bir araya gelip eşsiz bir mücadele örneği gösteren yüce milletimizin, sarsılmaz bir irade ile bağımsızlık uğruna hayatını ortaya koyarak elde ettiği büyük zaferin, yükselen bir değer olarak bizleri kucaklamasıdır.

"Efendiler yarın Cumhuriyet'i ilan edeceğiz" sözleri ile Cumhuriyet’in ilanını müjdeleyen Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bugün ülkemizde özgür ve bağımsız bir şekilde yaşamamızın en sağlam temelini atmıştır.

Bundan tam 100 yıl önce, 29 Ekim 1923’te, Cumhuriyet'in ilanı ile Türkiye Cumhuriyeti’ne vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkese fert olma hakkı verilmiş ve tüm dünyaya, milletimizin ilelebet hiçbir gücün buyruğu altına girmeyeceği duyurulmuştur.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Bugünkü hükümetimiz, devlet teşkilatımız doğrudan doğruya milletin kendi kendine, kendiliğinden yaptığı devlet teşkilatı ve hükümettir ki, onun ismi Cumhuriyettir. Hükümet Millettir ve Millet Hükümettir." sözleri, egemenliğin kayıtsız, şartsız milletin olduğu bu yeni yönetim şeklini en iyi şekilde tanımlamıştır.

Bu anlamda Cumhuriyet; en zor şartlara ve bütün imkânsızlıklara rağmen hiçbir zaman umutsuzluğa kapılmayan, bağımsızlığından asla taviz vermeyen, inanç ve kararlılıkla sürdürdüğü İstiklal mücadelesini zaferle neticelendiren milletimizin şanlı tarihindeki en önemli dönüm noktalarından biridir. Cumhuriyet, bizim için sadece bir yönetim şekli değil, aynı zamanda tarihimizin en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesidir.

Bugün, Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlarken bizi biz yapan yüksek değerlerimizi daha gür sesle yüceltecek, geçmişte olduğu gibi bugün de milletçe tek yürek olarak haykıracak, daha iyi bir geleceğe doğru hep birlikte yürümeye devam edeceğiz. Cumhuriyetimizi, demokrasi, hukuk devleti, insan hakları, sosyal devlet gibi medeni ve çağdaş ilkeler ile taçlandıracak ve dünyada daha saygın bir konuma gelmesi için hiç durmadan çalışacağız.

Kartal'da Cumhuriyetimizin 100. yılının coşkusunu, panellerden sergilere, spor turnuvalarından şenliklere, tiyatrolardan konserlere birçok etkinlikle kutlayacağız.

Cumhuriyetimizin 100. yılında, bu coşkuyu hep birlikte büyütmek adına tüm komşularımızı Kartallı Kazım Meydanı'nda tam 19.23'te başlayacak olan Fener Alayı Yürüyüşümüze ve hemen ardından Kartal Meydanı'nda düzenleyeceğimiz Hadise konserinde buluşmaya davet ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle; başta vatanımızın kurtarıcısı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehit ve gazilerimizi şükran ve rahmetle anıyor, Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümünü ve tüm komşularımın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı canı gönülden kutluyorum.”