İstanbul
Parçalı bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce

Baykam'ın anne acısı

Cumhuriyet tarihinin ilk kadın yüksek mühendis-mimarlarından, ressam Bedri Baykam’ın annesi Mutahhar Baykam (94) son yolculuğuna uğurlandı. Baykam, Teşvikiye Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Nakkaştepe Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Ressam Bedri Baykam’ın annesi 94 yaşındaki Mutahhar Baykam, geçen pazartesi günü hayatını kaybetti. Cumhuriyet tarihinin ilk kadın yüksek mühendis-mimarlarından olan Baykam için Teşvikiye Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Mutahhar Baykam’ın oğlu Bedri Baykam, kızı Hülya Aslantaş, gelini Sibel Baykam, damadı Cam Aslantaş ve torunu Suphi Baykam’ın taziyeleri kabul ettiği cenaze törenine, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç, gazeteci Altan Öymen, Uğur Dündar’ın da aralarında bulunduğu siyaset, iş, spor ve medya dünyasından çok sayıda isim katıldı.


Nur içinde yatsın

Öğle namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrası, Mutahhar Baykam’ın Fenerbahçe bayrağına sarılı tabutu omuzlar üstüne alınarak cenaze aracına konuldu. Baykam, Nakkaştepe Mezarlığı’nda toprağa verildi. Ressam Bedri Baykam annesinin bir Cumhuriyet kadını olduğunu hatırlatarak, "Her ölüm erken ölümdür. 100’üncü yılını beraber kutlarız diye umuyordum, nasip olmadı. İnanılmaz Atatürkçü, aydın, sürekli gündemi takip eden, bilinci yerinde, bütün hatıraları yerinde mükemmel bir insandı. Türkiye’nin ilk yüksek mühendis, mimar kadınlarından biridir. Mimarlar Odası’nın bugün 70 bin civarında üyesi var; annem 575 numaralı üye. Yani Cumhuriyet’in ilk kuşağı. Nur içinde yatsın, benim için hayatımın en güzel günü. Annemin meziyetlerini anlatmaya devam etsem çok uzun sürer. Yarattığı boşluk büyük ama bıraktığı anılar ve güzellikler çok daha büyük" diye konuştu.