İstanbul
Açık
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce

Belçika'dan misafir var

Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız ile makamında bir araya gelen Belçika Başkonsolosu Serge Dickschen, pandemi sürecine yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Türkiye’deki sağlık sisteminin çok güçlü olduğunu belirten Başkonsolos Dickschen, bunu bizzat tecrübe ettiğinin söyledi

Belçika Başkonsolosu Serge Dickschen Beyoğlu Belediyesi’ne nezaket ziyaretinde bulundu. Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız ile makamında bir araya gelen Başkonsolos Dickschen, pandemi döneminde yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Samimi bir ortamda gerçekleşen görüşmede; önümüzdeki süreçte kültür, sanat ve gastronomi alanlarında yapılabilecek işbirlikleri de görüşüldü. Başkonsolos Dickschen ayrıca İstanbul gibi özel bir şehirde görev almaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu söyledi. Başkonsolos Dickschen, Belçika’nın da Beyoğlu gibi çeşitli dil, din ve milletlerden insanlara ev sahipliği yaptığını söyledi. Salgın döneminde iki ülkenin de turizm ekonomisinin büyük ölçüde etkilendiğini de belirten Başkonsolos Dickschen, bu süreç aşıldıktan sonra karşılıklı işbirlikleriyle Türkiye’ye, Beyoğlu’na Belçikalı turistin gelmesine katkıda bulunmaktan mutluluk duyacağını belirtti.


Sağlık sistemine övgü

Başkan Yıldız, pandemi dönemindeki çalışmalar hakkında bilgi isteyen başkonsolosa; hükümet, valilik ve yerel yönetimler bazındaki çalışmalar hakkında bilgi verdi. Filyasyon ekibi çalışmaları, lojistik ve ulaşım destekleri hibeler ve sağlık sistemi hakkında da detaylı bilgi alışverişinde bulunulan görüşmede, Başkonsolos Dickschen Türkiye’deki sağlık sisteminin çok güçlü olduğunu ve bunu bizzat tecrübe ettiğinin söyledi.