İstanbul
Açık
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi İstanbul Haberleri Beyazıt'taki çatışmada gözaltına alınanlar adliyeye sevk edildi

Beyazıt'taki çatışmada gözaltına alınanlar adliyeye sevk edildi

BEYAZIT'ta iki grup arasında bir kişinin ölümü biri polis 6 kişinin yaralanmasıyla ilgili yaşanan silahlı çatışma olayının ardından gözaltına alınan 28 kişi adliyeye sevk edildi. Olayın, bir ayakkabı dükkanının paylaşımı yüzünden iki yıl önce meydana gelen bir yaralama olayının ardından başlayan husumet sonucu meydana geldiği tespit edildi. Adliyeye sevk edilenler arasında polisin belindeki silahı alarak hasımlarıyla çatışmaya giren İbrahim H. de bulunuyor.

İstanbul, Beyazıt, Çadırcılar sokak üzerinde numara 96 ile numara 97'de bulunan işyerleri çalışanları arasında silahlı çatışma yaşanmıştı. İhbar üzerine olay yerine giden Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplere de açılan ateş sonucu polis memuru E.T.'de ağır şekilde yaralanmıştı. Dakikalarca süren ve cep telefonu kameralarıyla görüntülenen silahlı çatışma sonucu toplam 7 kişi çeşitli yerlerinden yaralanmış, operasyon yapan polis ekipleri ise 28 kişiyi gözaltına aldı. Olay yerinde tesadüfen bulunan elektrikçilik yapan aynı zamanda dizilerde oynayan Kamrah Dadaşzade (53)  hastanede verdiği hayat mücadelesini kaybederek dün hayatını kaybetti.


28 ŞÜPHELİ 4 GÜN BOYUNCA SORGULANDI

Asayiş Şube Müdürlüğü, Cinayet Büro Amirliğinde 4 gün boyunca sorgulanan 28 şüphelinin bu sabah saatlerinde işlemleri tamamlandı. Daha önceden bir çoğunun poliste suç kaydının bulunduğu öğrenilen şüpheliler arasında polisin silahını alarak, hasımlarına ateş açan ibrahim H.'nin de bulunduğu öğrenildi.


AYAKKABI DÜKKANININ PAYLAŞIMI YÜZÜNDEN MEYDANA GELMİŞ

Polis soruşturması sonucu silahlı çatışmanın,  iki grup arasında iki yıl önce bir ayakkabı dükkanının paylaşımı sırasında yaşanan yaralama olayı sonucu oluşan husumetin neden olduğu belirlendi. O zaman yaşanan olay sırasında birinci grupta bulunan Kerim Ö.'nün diğer grupta bulunan Mustafa K.'yı yaraladığı öğrenildi. Bu olayın ardından iki grup arasında zaman zaman kavgaların yaşandığı belirlendi.


5 TABANCA KRİMİNALDA İNCELENİYOR

Gözaltına alınan şüphelilerle birlikte 4'ü 9 mm biri 7.65 mm çapında 5 tabanca ele geçirildi. Silahlar başka bir suçta kullanılıp kullanılmadığının tespiti için  kriminal polis laboratuarına gönderildi.


KENDİLERİNİ KORUMAK İÇİN ATEŞ AÇTIKLARINI SÖYLEDİLER

Şüphelilerin Cinayet Büro Amirliğinde verdikleri ifadelerinde kendilerine ateş açıldığını, kendilerine korumak için karşılık verdiklerini söyledikleri belirtildi. Poliste işlemleri tamamlanan gruplardan birinde 12 kişi karşı grupta ise 16 kişi olmak üzere toplam 28 şüpheli geniş güvenlik önlemleri altında Gayrettepe'de bulunan Asayiş Şube Müdürlüğünden çıkarılarak İstanbul Adliyesine sevk edildiler. DHA