İstanbul
Az bulutlu
0°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi İstanbul Haberleri Beylikdüzü çevre gününü kutladı

Beylikdüzü çevre gününü kutladı

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın Gündüz Çocuk Bakımevi öğrencileriyle bir araya geldi

Temiz bir gelecek ve daha yeşil bir Beylikdüzü için doğaya yatırım yapan Beylikdüzü Belediyesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü renkli etkinliklerle kutladı. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın Gündüz Çocuk Bakımevi’nde düzenlenen programa, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, belediye meclis üyeleri, başkan yardımcıları ve birim müdürleri katılım sağladı. Etkinlik kapsamında minik öğrencilerin cam şişe, karton ve plastik gibi geri dönüştürülebilir materyalleri kullanarak hazırladığı serginin yanı sıra boyama atölyeleri, “Çöp Değil” konulu drama gösterisi ve masal atölyesi gerçekleşti. Oldukça keyifli görüntülere sahne olan etkinlikte çocuklar Başkan Çalık’a, CD’lerden hazırladıkları Atatürk portresi ile kartonlardan yaptıkları çerçeveyi hediye etti. Program sonunda çocuklar, Beylikdüzü Belediyesi’nin 7’den 70’e herkesin kitaba ulaşabilmesi için hayata geçirdiği Gezici Kütüphaneyi gezdi.

Kente güzellik emanet edeceğiz

Etkinlikte konuşma yapan Başkan Çalık, “Bugünlerde doğanın çığlığını hep birlikte duyuyoruz ve bu çığlığa herkesin kulak vermesini istiyorum. Gelecek nesillere kaynaklarımızı hasarsız bir şekilde devretmek için görev başındayız. Türkiye’de güzel ve huzurlu günleri çocuklarımızla birlikte kuracağız. Evlatlarımız için çok büyük projelerle hizmet üretmeye devam edecek ve bizden sonraki nesillere bu kenti daha güzel bir şekilde emanet edeceğiz. Çocuklarımız da bu emanete en iyi şekilde sahip çıkacaktır. Etkinlikte başta Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğümüz olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.