İstanbul
Parçalı bulutlu
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi İstanbul Haberleri Beylikdüzü Zafer Partisi teşkilatı Yenidoğan Çetesi'ni protesto etti

Beylikdüzü Zafer Partisi teşkilatı Yenidoğan Çetesi'ni protesto etti

Zafer Partisi Beylikdüzü İlçe Teşkilatı üyeleri bugün Yenidoğan Çetesi skandalını protesto ederek Sağlık Bakanı'nı istifaya çağırdı.

Türkiye gündemini sarsan ve bebeklerin ölümüne neden olan İstanbul'daki 9 hastane için tepkiler sürüyor. Avcılar, Beylikdüzü, Esenyurt ve çevresindeki birçok ilçedeki özel hastanelerin yenidoğan bebeklerine uygulanan skandalın ardından bugün birçok vatandaş protesto eylemi düzenledi.


Zafer Partililerden Yenidoğan Çetesi eylemi


Bugün Yenidoğan Çetesi'nde adı geçen hastanelerin önlerinde yaşanan olayların ardından saldırı ve protestolar ard arda geldi. Beylikdüzü'nde bugün Zafer Partisi

Beylikdüzü İlçe Teşkilatı üyeleri bir araya gelerek Yenidoğan Çetesi skandalı protesto edildi. Bir grup Zafer Partisi üyeleri Anadolu Caddesi'nde pankartlı ve sloganlı eylem gerçekleştirdi.

zafer-partisi-yenidogan-cetesi-beylikduzu.webp
Zafer Partisi Beylikdüzü İlçe Teşkilatı'nın Yenidoğan Çetesi protestosu

Sağlık Bakanı'na istifa çağrısı

Zafer Partisi Beylikdüzü İlçe Teşkilatı üyelerinden oluşan grup, sokaklarda sloganlar atarak mevcut Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'nu istifaya davet etti.

Gruptan bir kişinin sözcülüğünde şu açıklamalar yapıldı. "Günde 8 bin TL almak uğruna hastanelerde yeni doğmuş çocuklarımızı bebeklerimizi ölüme terkeden iktidardan hesap soruyoruz. Sağlık Bakanı ivedilikle istifaya davet ediyoruz" diyerek Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'nu istifa et sloganları yükseldi.


Mağdur vatandaşlar hastane önlerine giderek hesap sordu

Bugün Avcılar, Esenyurt ve Beylikdüzü'nde bulunan birçok özel hastanenin ruhsatlarının iptal edilmesinin ardından Yenidoğan Çetesi skandalında hastanede hayatları sonlandırılan bebeklerin aileleri hastane önlerine giderek tepki gösterdi. Birçok hastane yönetimi dışarıdaki talebalalarını kaldırarak ya da örtü ederek isimlerini kapattı.


Ruhsatı iptal edilen ve Yenidoğan Çetesi skandalında adı geçen hastanelerin çoğuna taşlı sopalı ve yumurtalı saldırılar düzenlendi. Hastane çevrelerinde tüm gün vatandaşların saldırılarını önlemek amacıyla polis ve çevik kuvvet ekipleri etten duvar örerek güvenlik önlemlerini artırdı.