İstanbul
Parçalı bulutlu
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi İstanbul Haberleri Beylikdüzü'nde ramazan bereketi: Her gün iki bin kişiye sıcak yemek

Beylikdüzü'nde ramazan bereketi: Her gün iki bin kişiye sıcak yemek

Beylikdüzü Belediyesi ramazan ayında yine vatandaşları unutmadı. Her sene olduğu gibi bu yıl da ihtiyaç sahipleirine yardım eli uzatıldı ve sıcak yemek verilmeye başlandı. Ramazan’ın başladığı günden bu yana toplam her gün 2 bin kişilik sıcak yemek dağıtımı yapılırken 3 bin 500’ü aşkın gıda kolisi ve bin 638 gıda çeki de ihtiyaç sahibi evlere ulaştırıldı. Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “Ramazan ayı birliğin, beraberliğin, kardeşliğin ve dayanışmanın en üst düzeyde olması gereken bir aydır.

Huzur ve bereketin ayı olan Ramazan ayı Beylikdüzü’nde tüm maneviyatıyla yaşanıyor. Beylikdüzü Belediyesi’nin sokak iftarları yerine vatandaşların evlerine konuk olarak sıcak iftar yemeği ulaştırdığı ve samimiyeti paylaştığı sofralar, bu yıl, koronavirüs sebebiyle kurulamasa da belediye ihtiyaç sahiplerinin yanında olmaya devam ediyor.  Beylikdüzü Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından Ramazan ayının başlangıcından bugüne, ilçe genelinde yaşayan ihtiyaç sahipleri için her gün 2 bin kişilik sıcak yemek dağıtımı yapılırken hazırlanan 3 bini 500’ü aşkın gıda kolisi ve bin 638 gıda çeki de ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden gelen erzak kolilerinin de dağıtımı yapılırken sıcak yemek, gıda kolisi ve çeklerinin dağıtımı Ramazan ayı boyunca devam edecek. Aynı zamanda virüs tedbirleri kapsamında Ramazan etkinlikleri iptal edilirken her yıl Kadir Gecesi’nde Ramazan’ın maneviyatını tüm Beylikdüzü halkıyla paylaşmak için yapılan ve binlerce vatandaşın katıldığı ‘Hayırlı İftarlar Sofrası’ etkinliği de bu yıl gerçekleştirilemeyecek. 

Çalık'tan Ramazan kutlaması
Ramazan ayının başlangıcında yayınladığı mesajla Beylikdüzü halkına seslenen Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “Kıymetli komşularım, 11 Ayın Sultanı Mübarek Ramazan Ayına kavuştuk. Bu sene salgın nedeniyle maalesef bir araya gelemeyecek ve iftar sofralarında buluşamayacağız. Varsın bu yıl böyle olsun, yeter ki sağlık olsun. Biz, Beylikdüzü’nde dayanışma ruhunun en üst düzeyde olduğu anlardan geçiyoruz. Ramazan ayı birliğin, beraberliğin, kardeşliğin ve dayanışmanın en üst düzeyde olması gereken bir aydır. Ben Ramazan Ayının tüm insanlığa, tüm İslam alemine huzur, sağlık ve mutluluğu beraberinde getirmesini diliyorum. Büyüklerin ellerinden küçüklerin gözlerinden öpüyorum. Hayırlı Ramazanlar” dedi.