İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi İstanbul Haberleri Beyoğlu Belediyesi'nden yeni evlenenlere konut tahsisi!

Beyoğlu Belediyesi'nden yeni evlenenlere konut tahsisi!

Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, yeni evlenen çiftlere Başkanlık konutunun tahsis edileceğini açıkladı.

KAYNAK: DHA

Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, yeni evlenen çiftlere Kefken Gençlik Kampında bulunan Başkanlık konutunu tahsis etti. Daha önceki dönemlerde başkan ve ailesinin yazlık mekanı olarak kullanılan ev, bundan sonra balayı yapma imkanı olmayan yeni evlenen çiftlerin 5 gece 6 gün ücretsiz olarak balayı yapabilecekleri bir adres olacak.

Beyoğlu Belediyesi'nin Kocaeli'nde deniz kenarında yer alan Kefken Gençlik Kampında tatile ve sosyalleşmeye gelenlerin konaklaması için müstakil evler bulunuyor. Bu evlerden biri de belediye başkanı ve ailesine ayrılmış olan başkanlık konutu. Daha önceki dönemlerde Başkana tahsis edilen Başkanlık Konutu bundan sonra yeni evlenen çiftlere tahsis edilecek.

GÜNEY: TEMEL PRENSİBİMİZ BEYOĞLU'NUN GÜZELLİĞİNİ HERKESLE ADİL VE EŞİT ŞEKİLDE PAYLAŞMAK

Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Göreve geldiğim ilk günden itibaren, belediyenin imkanlarının dökümünü çıkarttık. Seçim çalışmamız boyunca evlenmek isteyen ama maddi koşullar yüzünden erteleyen çokça gençle karşılaşmıştık. Kefken'deki konutun başkanlığa yazlık olarak tahsis edildiğini görünce, bunu evlenecek çiftlere destek olarak kullanmaya karar verdik. Temel prensibimiz Beyoğlu'nun imkanlarını, zenginliğini, güzelliğini herkesle adil ve eşit şekilde paylaşmak."

BEYOĞLU İKAMETİ İSTENİYOR

Başvuru şartı için çiftlerden birinin Beyoğlu ikametinin olması, 1 Temmuz 2024 tarihinden sonra evlenmiş olmak, TC vatandaşı olmak şartları aranacak. Belediyenin internet sitesinden yapılacak ön kayıtların ardından, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü sosyal durumu gözeterek başvuruları değerlendirecek.

KAMPA ULAŞIM VE YEMEK DE ÜCRETSİZ OLACAK

Beyoğlu Belediyesi'nin Kefken Kampı ortaokul, lise ve üniversiteden gelen öğrencilerin yanı sıra bu dönemde emeklilerin, engellilerin, günübirlik ziyaretçilerin de adresi oluyor. Her hafta başka bir grubun ağırlandığı kampta, yeni evli çiftler 5 gece 6 gün konaklama imkanına sahip olacak. Kefken kampına ulaşım ve yemek de ücretsiz olarak sağlanacak.

Beyoğlu Belediyesi'nden yeni evlenenlere konut tahsisi!