Yeni Birlik Gazetesi
İstanbul
Parçalı bulutlu
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Yeni Birlik Gazetesi İstanbul Haberleri ‘Bir Atık Hikayesi’ sergisi sanatseverlere buluşacak

‘Bir Atık Hikayesi’ sergisi sanatseverlere buluşacak

Beyoğlu Belediyesi'nin desteği ile kurulan Geri Dönüşüm Atölyesinde atık malzemeleri işleyerek yeni ürünlere dönüştüren El Sanatları Eğitmeni Nurten Mamo "Bir Atık Hikayesi" adlı sergisini sanatseverlerle buluşturmaya hazırlanıyor.

İstanbul Haberleri
KAYNAK: DHA

Geri dönüşüm çalışmaları kapsamında yeniden işlenerek çeşitli ürünlere dönüştürülen atık malzemeler ekonomiye katkısı açısından da büyük önem taşıyor. Beyoğlu Belediyesi'nin desteği ile kurduğu Geri Dönüşüm Atölyesinde, çöpe atılan malzemeleri ince ince işleyen El Sanatları eğitmeni Nurten Mamo, saat, ayna, abajur ve keman yapıyor. Mamo'nun atık malzemelerden dönüştürdüğü 61 ürün, Beyoğlu Belediyesi tarafından, 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında düzenlenecek olan Bir Atık Hikayesi'nde sergilenecek. Sergi, 05-14 Haziran tarihleri arasında ziyaret edilebilecek.

"SINIRSIZ BİR HAYAL GÜCÜYLE ÇOK ŞEY YAPILABİLİR"

Sınırsız hayal gücüyle çok şey yapılabileceğini söyleyen Mamo, "Üç yaşında yastıklara resim çizerek başlamıştım. Sonra altı yaşında bebekler tasarladım. 15 yaşında da El Sanatları kursuna başladım. Atılan tavaları gördüm, ilk ilhamımı bir tava verdi. Geri dönüşüm o noktada başladı. Bunun ekolojiye, psikolojiye ve ekonomiye iyi geldiğini rahatlıkla söyleyebilirim. Bu işi yaptıktan sonra hayattaki problemlerimi çözme kabiliyetimin geliştiğini de fark ettim. Bir gazete kağıdı, bir keman resmi ve gazoz kapaklar ile ilk kemanımı yaptım. Yaptığım işin estetik, kullanışlı ve ömürlük olmasını amaçlıyorum, yani çöpten üretiyorum ama tekrar çöp olmasın, uzun zaman kullanabilelim istiyorum. Böylece dünyaya biraz daha şans vermiş oluyoruz. Hem çevreye duyarlılığı hem emeğe saygısı hem de bu sergiyi açmama vesile olduğu için İnan Güney'e çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *