Yeni Birlik Gazetesi
İstanbul
Parçalı bulutlu
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Yeni Birlik Gazetesi İstanbul Haberleri Bora Balcıoğlu’ndan “Silivri Kadınlar Plajı” açıklaması!

Bora Balcıoğlu’ndan “Silivri Kadınlar Plajı” açıklaması!

Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, ilçede kapatılan ve tartışmalara sebep olan Kadınlar Plajı ile ilgili İBB Meclisi’nde açıklamalarda bulundu.

İstanbul Haberleri
MUHABİR: Emre Kulcanay

Silivri’de bulunan Kadınlar Plajı’nın kapatılması ilçede yaşayanların tepkilerine neden olmuştu. Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, İBB Meclisi’nde yaptığı konuşma ile plajın kapatılma nedenlerini sıraladı. Balcıoğlu, “Ben sadece yasayı uyguladım” dedi.

Konuya dair X hesabından bir paylaşımda bulunan Bora Balcıoğlu, Silivri Kadınlar Plajı’nın yasa ve kayıt dışı olduğunu belirtti. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisimizin Haziran Ayı Toplantısı’nın 1. Oturumu’nda plajın kapatılma nedenlerinin açıklayan bir konuşma yapan Balcıoğlu, yasalarda düzenleme yapılması halinde plajın yeniden açılabileceğini belirtti.

20240608-chpli-silivri-belediyesi-kadinlara-ozel-plaji-kapatti-kadinlarimizi-ozgurlestirecegiz-67875-0f6a18dbd516cdf70ca4.png

Balcıoğlu’nun paylaşımında şu ifadeler yer aldı:

“Yasayla ilgili gerekli düzenleme yapılırsa ben Silivri'de 1 değil 2 tane kadınlar plajı yapmaya hazırım, hatta gerekirse denizi bile kapatacağım.

"Silivri'de işletilmekte olan kadınlar plajı tamamiyle kayıt dışı ve yasa dışıdır, bu alanın tamamının kamunun kullanımına açılmasının sebebi budur. Ben kanunun bana emrettiğini uyguladım. Fakat eğer yasayla ilgili gerekli düzenleme yapılırsa ben Silivri'de 1 değil 2 tane kadınlar plajı yapmaya hazırım. Gerekirse denizi de kapatacağım."

Tüm hemşehrilerimizin bilgisine sunarım.”

"Ben yaptım oldu" diyemeyiz!

Balcıoğlu, İBB Meclisi'nde yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:


İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde konuşan Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, konuşmasında hukuk devleti vurgusu yaparak, "Türkiye Cumhuriyeti devleti hukuk devletidir. Özel ya da tüzel kişiler, yani herkes ancak ve ancak yasalar çerçevesinde hareket edebilir. 'Ben yaptım oldu' anlayışıyla hareket edemeyiz, etmemeliyiz de," dedi.

Göreve başladığından itibaren Selimpaşa’da ki kadınlar plajı hakkında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, CİMER ve çeşitli kurumlardan kendisine ulaşan belgelerde, kıyıların herkesin eşit ve serbest olarak yararlanmasına açık olduğu, buralarda hiçbir yapı, duvar, çit, parmaklık, tel örgü, hendek gibi engellerin oluşturulamayacağının belirtildiğini ifade etti.

Kadınlar Plajının Yasal Durumu

Başkan Balcıoğlu, Selimpaşa’daki kadınlar plajının tamamıyla kayıt dışı ve yasa dışı olduğunu belirterek, "Bu bahse konu Selimpaşa’daki alanda imar edilen kadınlar plajı tamamıyla kayıt dışı ve yasa dışıdır. Benim gerek siyasi ekibim, gerekse idari ekibim, kimsenin giyimiyle, düşüncesiyle, değer yargılarıyla işimiz yok, bu kadar net. Kimsenin de olmamalı. Burası özgür bir ülke. Bununla birlikte biz özellikle yasalar içerisinde hareket ettik ve çıkar yolu aradık, ancak bulamadık. O sebeple bu alanı tekrar kamunun kullanımına açtık," dedi.

Cumhur İttifakı Meclis Üyelerine Çağrı

Başkan Balcıoğlu, uygulamanın yasal çerçevede olup olmadığı üzerinden değerlendirme yaptıklarını belirterek, "Bizim değerlendirmemiz, uygulamanın yasal çerçevede olup olmadığı üzerinden yapılarak gerekli işlem yapıldı.” dedi.

Bora Balcıoğlu Cumhur İttifakı meclis üyelerine seslenerek “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde çoğunluğunuz var, yasa yapma hakkı elinizde. Değiştirin yasayı bir değil iki tane kadınlar plajı yapacağım, söz veriyorum. Ben bunu Silivri Belediye Meclisi'nde de anlattım. Orada dört tane direk dikmekle olmuyor, ben altı tane direk dikeceğim, hatta denizi de kapatacağım, ya bu kadar net. Bu konu içinde Yasayı değiştirin, ben sadece Yasayı uyguladım," dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *