İstanbul
Parçalı bulutlu
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi İstanbul Haberleri Büyükçekmece'ye 2 kardeş

Büyükçekmece'ye 2 kardeş

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Macaristan’ın Obuda Bekaşmiyer Belediye Başkanı Laslo Kis ve Tunus’un Cerba Midon Belediye Başkanı Lasad Hajam ile kardeş şehir protokolü imzaladı

Özellikle kültür ve sanat alanlarında kurduğu kardeş şehir ilişkileriyle adından söz ettiren Büyükçekmece Belediyesi, Tunus ve Macaristan’dan belediye ile kardeş şehir protokolü imzaladı. 23. Uluslararası İstanbul Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali kapsamında gerçekleşen protokol töreni Kemal Sunal Amfi Tiyatro’da yaklaşık 5 bin Büyükçekmecelinin katılımıyla imzalandı. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmece’nin daha önce 11 kardeş şehri olduğunu açıklayarak bu ilişkilerin özellikle kültür ve sanat alanında yürütüldüğünü ve her geçen gün ilişkilerin daha da pekiştirildiğini söyledi.


Atatürk'e sonsuz saygı

Macaristan’ın Obuda Bekaşmiyer Belediye Başkanı Laslo Kis, Türkiye ve Macaristan arasında tarihten gelen bir bağ olduğunu belirterek, imzalanan kardeş şehir protokolü ile her iki ülkenin halkları arasındaki bağların daha da güçleneceğini ifade etti. Tunus’un Cerba Midon Belediye Başkanı Lasad Hajam, konuşmasının başında Türkiye Cumhuriyet’in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e sonsuz saygılarını sunarak şöyle konuştu: “Türkiye bizim için sadece bir komşu değil aynı zamanda bir kardeş ülkedir. İmzalanan prokotolün her iki milleti için hayırlara vesile olmasını diliyorum.” Protokol törenine Tunus İstanbul Başkonsolosu Hedi Malek de katıldı.