İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi İstanbul Haberleri Büyüklere vefa borcumuz var

Büyüklere vefa borcumuz var

Gazeteci ve yazar Amine Ateş Kabaktepe, Bağcılar Belediyesi Vefahane Yaşam Merkezi'ni ziyaret etti.

Yaşlılarla sohbet eden Kabaktepe, etkinlik yapılan atölyeleri de gezdi. Yaşam merkezini çok beğendiğini söyleyen Kabaktepe, “Büyüklerimize bir vefa borcumuz var. Bunu da burada iyi bir şekilde yerine getiriyoruz” dedi

Eğitmen ve psikologlardan bilgi alan Kabaktepe sınıflarda kursiyerlerle bir araya geldi. Ahşap yakma sınıfında yaşlılarla desen yapan Kabaktepe, müzik sınıfında ise söylenen türkülere de eşlik etti. Kabaktepe, kütüphanede düzenlenen bir söyleşi de kitapseverlerle bir araya geldi. Kabaktepe katılımcılara babasın hayatını yazdığı Altın kitap ödülüne layık görülen 'Artist Baba', babaannesiyle yaşadığı dönemini kaleme aldığı 'Babaannemin Saç Filesi' ve su altında yaşayan bir insan topluluğunu anlattığı fantastik kitabı 'Prenses Ayızıt' hakkında bilgiler verdi. Söyleşi sonunda ise Kabaktepe, okurları için kitaplarını imzaladı.

Türkiye'de yaygınlaşsın
Vefahane Yaşam Merkezi'nin kendisini adeta büyülediğini dile getiren Kabaktepe, "Burada büyüklerimize hem beden hem de ruh sağlığı açısından iyi gelen çok güzel faaliyetler var. Burada yaşlılarımızı çok mutlu gördüm. Çok sıradışı bir yer. Türkiye'de bu açıdan ilk olması da beni çok etkiledi. İnşallah Türkiye'nin her yerinde yaygınlaşır. Büyüklerimize bir vefa borcumuz var. Bunu da burada iyi bir şekilde yerine getiriyoruz" diye konuştu.