İstanbul
Açık
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi İstanbul Haberleri Çekmeköy siyasetinde kartlar yeniden karılıyor!

Çekmeköy siyasetinde kartlar yeniden karılıyor!

İstanbul’un Çekmeköy ilçesinde siyasetin önde gelen isimlerinden olan Hüseyin Avni Sipahi yerel seçimlerde aday olduğunu açıkladı.

MUHABİR: Hediye Tarakçı

31 Mart 2024 yerel seçimlerine doğru Çekmeköy’de siyasetin kaderini etkileyecek çıkış yine Hüseyin Avni Sipahi’den geldi. Aylardır herkesin merakla beklediği sorunun yanıtını, parti ismi belirtmeden veren Sipahi; “Yeni yılda yeni başkan olacak. Ben ve arkadaşlarım Çekmeköy Belediyesi başkanlığını yeniden inşa etmek zorundayız çünkü milletimiz böyle istiyor. Ben aday adayı değil, adayım” dedi.

Çekmeköy siyasetinin baş aktörü Hüseyin Avni Sipahi, 2024 seçimlerine doğru beklenen çıkışını yaptı ve yerel basınla buluşarak gündemde bomba etkisi yaratacak açıklamalarda bulundu. Bugüne kadar yarım kalan tüm hesapları kapatmak ve herkesle helalleşmek için Çekmeköy Belediyesi başkanlığını arkadaşları ile birlikte inşa etmek zorunda olduklarını kaydeden Sipahi, “2024 yeni yılda yeni başkan. Aday adayı değil adayım. Günü vakti saati geldiğinde milletimizin dediği olacak” şeklinde konuştu.

2-003.jpg


Basın mensuplarının sorularını da içtenlikle yanıtlayan Sipahi, parti ismi vermeden; “Şu an devam eden aday adaylıkları süreci var. Dolayısı ile parti ismi telaffuz etmek bu arkadaşlarımıza ve partideki sürece saygısızlık olur” dedi. Basın mensupları adına TEMA Vakfı aracılığı ile Kilis Yeniyurt Hatıra Ormanı’na 3 adet fidan bağışı yaparak sertifikalarını hediye eden Sipahi, yeni sürecin startını yerel basın toplantısıyla verdiğini ilan etti.

Çekmeköy siyasetinde belki de geleceği şekillenmesine yol açacak basın buluşmasında Hüseyin Avni Sipahi, özetle şunları kaydetti: “2019 yılında çok az bir farkla ittifakların olduğu bir ortamda farklı bir yol haritası izleyerek almış olduğumuz 32.500 insanın oyunun hakkını vermek, bana verilen oyların karşılığını dizayn edebilmek, hizmete dönüştürmek ve halkımızla helalleşmek adına ben ve arkadaşlarım bu 2024 yılında yapılacak seçimde Çekmeköy Belediyesi başkanlığını inşa etmek istiyorum.

Yeni yılda yeni başkan. Bunu yaparken de değerlerimizi, yapılan hizmetleri görmezden gelerek, kırarak, dökerek, vuruşarak değil. Asla öyle bir tarzımız yok. Herkesin bir tarzı var. Herkesin aday olma hakkı var. Ama ben aday adayı olmam. Yeni yılda yeni başkan diyerek aday olacağım. Çünkü yapılan anketlerde, temayül yoklamalarında bu millet; ‘2024 arazide olanla arazi olanların kantara çıkacağı bir seçim olacak’ diyor. Yıllar çabuk geçiyor. Ömrümüzden bir 5 yıl daha gitti. Milletimizin ömründen 25 yıl geçti gitti. İnsanlarımız daha iyi yaşamayı hak ediyor.

3-001.jpg


2019’da belediye başkanı seçilseydim o arazi olanların yerinde arazide 24 saat çalışarak insanlarımızın hayatını olabilecek en iyi şartlara taşımak için mücadele ederdim. Geçmişte 99 Marmara depreminde neler yaptığımızı herkes çok iyi biliyor. Onun için 10 yıl sonra insanlarımız gelip 32.500 oy verdi bize. İnsanımızın hayatına direkt dokunan elle tutulur gözle görülür somut projelerimiz vardı. İlçe esnafından alışveriş yapılması, atölye evimde param cebimde, kiracıya hayat evsahibi rahat, gençlere spor, sanat, eğitim gibi… Ulaşım, metro, imar ve daha neler neler. Ama ne oldu hiç biri olmadı.

Şimdi bu seçimde inşallah bu mesafeyi telafi etmek ve yarım kalan tüm hesapları kapatmak için arkadaki panoda da yazdığı gibi 2024’te ben ve arkadaşlarım Çekmeköy Belediyesi başkanlığını yeniden inşa etmek için mutlaka milletin istediği şekilde halletmek zorundayız. Yoksa zaman çok çabuk geçiyor. Olan millete oluyor. İnsanlar darda, zorda. Hayat adil değil. Hayatın adilleşmesi için birilerinin değil elini tüm vücudunu taşın altına koyması gerekiyor. Siz yerel basın mensubu arkadaşlarım Çekmeköy’de hiçbir zaman kalemini kimseye satmadı. Bu akşam da bizlerin sesi olduğunuz için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum”

4-001.jpg


Çekmeköy Belediyesi personeline ayrı bir paragraf açan Sipahi; “Buradan belediyemizin bütün çalışanlarına özellikle seslenmek istiyorum. Oradaki her bir emekçi kardeşimiz rahat olsun, müsterih olsun, huzurlu olsun. Onlar da yeni yılda yeni başkanla çok daha mutlu olacak. Belediye personeli huzurlu ve mutlu olacak ki halkımıza güler yüzle hizmet verebilsin. Özlük haklarından çalışma ortamları ve şartlarına kadar tüm imkanlar olabilecek maksimum seviyeye getirilecek. Herkesi düşünen, herkes için düşünen bir anlayışla hareket edeceğiz onun için milletimiz rahat olsun” dedi.