CHP Bakırköy İlçe Başkanı Celal Sevinç, yeni dönemde ilçe başkanlığına aday olmayacağını açıkladı. Sevinç, “4 yıl boyunca yürütmüş olduğum bu kutsal görevde bana canı gönülden yoldaşlık yapan tüm partililerime teşekkür ederim. Birlik ve beraberlik içinde kongre sürecimizi tamamlayıp, yaklaşan yerel seçimler için hızlı bir şekilde sahaya inmeliyiz” dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) kongre tarihleri belli oldu. Buna göre, ilçe kongreleri 5 Ağustos'ta, il kongreleri ise 16 Eylül'de başlayacak. İlçe delegelerinin belirlenme sürecinin başlamasıyla birlikte, Bakırköy’de de hareketlilik başladı. Dört yıl boyunca Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanlığı yapan Celal Sevinç, önümüzdeki ilçe kongresinde aday olmayacağını açıkladı. Sevinç, partinin bir neferi olarak seçilecek ilçe başkanı ve yönetiminin her zaman yanında olacağını ve partisinin başarısı için çalışmaya devam edeceğini söyledi.
Bu parti hepimizin
Kongre sürecinin başlatılmasının umudun örgütlenmesi için bir başlangıç olacağına vurgu yapan Sevinç, “Delege seçimlerimizin tamamlanmasından sonra da ağustos ayı başında ilçe kongremizi yapmayı planlıyoruz. Kongre süreçlerinin hızlı bir şekilde tamamlanarak, sahaya inilmesi önümüzdeki yerel seçimler açısından çok önemlidir. Delege seçimlerinin ve sonrasındaki kongre süreçlerinin partimiz ve ülkemize hayırlı olmasını diliyor, aday olacak arkadaşlara da şimdiden başarılar diliyorum” dedi. Delege seçimlerini de önce kendi içlerinde demokrasiyi inşa etme bilinci ile, kapalı kapılar arkasında değil, her mahallenin parti için çalışan neferleri ile yapmak için gayret ettiklerini belirten Sevinç, “Bu parti, bu ilçe hepimizin” ifadelerini kullandı.