İstanbul
Parçalı bulutlu
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi İstanbul Haberleri Çocuklar için askıda bozuk para var

Çocuklar için askıda bozuk para var

Büyükçekmece Mimaroba'da 25 yıldır bakkallık yapan Ali Vural, çocuklar için ‘askıda bozuk para' kampanyası yapıyor. Kampanya ile parası olmayan ya da eksik gelen çocuklar bakkaldan istediklerini alıyor

Büyükçekmece Mimaroba'da 25 yıldır bakkallık yapan Ali Vural, 2 seneden beri çocuklar için ‘Askıda bozuk para' kampanyası yapıyor. Mahallelerinde çocukların sık sık bakkaldan alışveriş yaptığını ve çoğu zaman paralarının eksik olduğunu veya hiç paralarının olmadığını söyleyen bakkal Ali Vural, 2 sene önce ‘askıda bozuk para' kampanyası başlattı. Mahallelinin askıya koyduğu paralarla çocuklara istedikleri ürünü veren bakkal, ilk defa gelen müşterilerin kampanyaya oldukça şaşırdıklarını söyledi. Arkadaşlarının tavsiyesi üzerine ‘askıda bozuk para' kampanyası başlattığını söyleyen Vural, “İki arkadaşımın tavsiyesi üzerine çocuklar için ‘askıda bozuk para' kampanyasını başlattık. Bu kampanyaya daha sonra ilgi arttı. Şu an çocuklar da memnun bu işten, bizler de memnunuz. Çocuklar geliyor isteğini alıyor. Para eksiği olursa askıdaki paralardan karşılıyoruz. Çocuk bakkala geldiğinde istediğini parası eksik olsa bile alabiliyor” diye konuştu.


Her esnafa öneriyorum

Gelen çocukların art niyetli olmadığını, sadece ihtiyaçları kadar para aldıklarını söyleyen Vural, “Çocuklar bu kampanyayı art niyetli kullanmıyor. Gerçekten eksikse paraları, ihtiyaçları varsa alıyorlar. Daha fazlasını istemiyorlar. Diğer esnaf arkadaşlara da tavsiyem bu uygulamayı yapsınlar. Çok iyi bir uygulama bana göre” dedi. Bakkaldan alışveriş yapmak için gelen ve askıya para koyan Önder Yeşil, “Bakkala geldiğimde baktım ‘Çocuklara askıda bozuk para bulur' yazısını gördüm. Burada da çocuklar sağ olsun çok fazla. Ben de elimden geldiğince 3-5 bir şeyler bıraktım. Uygulama çok güzel. Özellikle yazın çocuklar dondurma peşinde koşturuyor. Elimizden geldiği kadar katkıda bulunacağız” dedi.