İstanbul
Parçalı bulutlu
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi İstanbul Haberleri Depremzedelerin evi olacak feribotta son hazırlıklar

Depremzedelerin evi olacak feribotta son hazırlıklar

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, deprem bölgesi Hatay İskenderun’daki afetzedeler için konaklama ve gerekli görüldüğü hallerde tahliye konularına yardımcı olacak geminin yüklemesine başlandı. İlk olarak yola çıkacak olan 1.200 kişi kapasiteli Orhangazi Gemisi, afet bölgesinde bir nebze de olsa barınma sorunu ve pek ihtiyaca çözüm olacak.

İBB, Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından, afetzedelere destek olmak ve yaraları sarmak için her biri 1.200 yolcu kapasiteli 2 feribotlarını yola çıkartıyor. Sabah saatlerinde Hatay İskenderun’a doğru yola çıkacak feribotlara yardım kolilerinin yüklenmesi yapılıyor. Önceliği konaklama ve gerekli görüldüğü hallerde tahliye konularına yardımcı olmak olan feribotların içerisinde vatandaşlar için yaşam ve barınma alanı, duş ve tuvaletlerin yanı sıra; 3 öğün bin 200 kişilik yemek çıkartabilecek mutfak, revir ve psikolojik danışma odaları, bir tanker yakıt yer alıyor. Öte yandan gemi içerisinde afetten etkilenen çocuklar için de oyun alanları oluşturuldu. Gemide, mürettebat, sağlık personeli, psikolog, şoför, mutfak personeli, güvenlik personeli ve kreş öğretmeni ile toplam 109 personel afetzedelere destek olacak. 

Cumartesi sabahı yola çıkacak feribotlar, 25-30 saat sürecek yolculuğun sonunda İskenderun’a varması bekleniyor. Feribotlar milyonlarca insanın etkilendiği depreme yara bandı olacak.

HATAY GEMİ (10)HATAY GEMİ (11)HATAY GEMİ (1)HATAY GEMİ (2)HATAY GEMİ (3)HATAY GEMİ (4)HATAY GEMİ (5)HATAY GEMİ (7)HATAY GEMİ (6)HATAY GEMİ (8)HATAY GEMİ (9)