İstanbul
Kapalı
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce

Doğru ama eksik!

Bakırköy Belediyesi'nin eylül ayı toplantısı ilk oturumu gerçekleşti.

Bakırköy Belediyesi'nin eylül ayı toplantısında konuşan Ak Parti Grup Başkanvekili Halit Cebeci, CHP’li Belediye Başkanları toplantısında Ekrem İmamoğlu ile Bülent Kerimoğlu arasında yaşanan gerginlikte Kerimoğlu’nun sarf ettiği cümlelerin doğru ama eksik olduğunu ifade etti. Cebeci’ye cevap veren CHP’li meclis üyeleri İmamoğlu-Kerimoğlu tartışmasıyla ilgili yorumda bulunmadı

Bakırköy Belediyesi’nin eylül ayı Meclis toplantısı ilk birleşiminde konuşan AK Partili Halit Cebeci, yaklaşan yerel seçimler ve kentsel dönüşümden bahsetti. CHP’li belediye başkanları toplantısında Bülent Kerimoğlu’nun, İmamoğlu’na sarfettiği, “İBB'nin yapması gereken İstanbul ve İncirli Caddesi'ni dört yıldan beri bitiremediği için, sinek ilaçlaması yapmadığı ve kentsel dönüşüm sorununun çözülemediği için sokağa çıkamıyorum” ifadelerine hak veren Cebeci, “Biz yıllardır söylüyoruz. Doğru söyledi ama eksik söyledi” yorumunu yaptı.

Kerimoğlu haklı

İstanbul başta olmak üzere bazı Büyükşehir belediyelerinin parti içi siyasi çekişmelere konu olmasına üzüldüklerini ifade eden Cebeci, “Bu manada İBB ve ilçe belediye başkanımız Bülent Kerimoğlu arasında yaşanan polemik kamuoyuna yansımış, bizlerin aslında 4 buçuk yıldır ne kadar doğru şeyler söylediğimizi de gözler önüne sermiştir. İmamoğlu’nun “Sokağa çıkacak yüzü yok” dediği Kerimoğlu, “İstanbul Caddesi'ni yapamadığınız için sokağa çıkamıyorum” demiştir. Çok da haklıdır. Yapamadınız. 'Sivrisinekle mücadeleyi yaz başında yapmadığınız için sokağa çıkamıyorum' ifadesi yerden göğe kadar haklıdır ama eksiktir. Biz bunu zamanında kendisine söylemiştik. Meclis'te ifade ettik, neden caddeler bitmedi, kentsel dönüşüm çalışmalarında neden bu kadar yavaşız. İBB’de yapılan toplantılara neden katılmadınız dediğimiz zaman bize kızmıştınız. Bakın aradan çıkan polemikte bunlar ortaya çıktı” dedi.

Cevap vermediler

“Bu tartışma sonucunda vatandaş da Ak Parti kadrolarının ne kadar doğru tespit ve önerilerde bulunduğumuzu görmüş oldu” diyen Cebeci, “Önümüzdeki yerel seçimlerde inanıyorum ki halkımız bu büyük yürüyüşe başta İstanbul ve Ankara olmak üzere tüm büyükşehirlerimizi dahil edecektir” ifadelerini kullandı. Meclis toplantısında söz alan CHP’li meclis üyeleri Halit Cebeci'nin bu eleştirilerine cevap vermemesi dikkat çekti.

Ganiç destek istedi

2022 Mayıs ayından beri Bakırköy’deki hak kayıplarıyla ilgili İBB’de bekleyen dosyaları için AK Parti ve MHP meclis üyeleri ve ilçe başkanlarıyla birlikte İBB İmar Komisyonu’nu ziyaret etmeleri gerektiğini söyleyen Belediye Başkan Yardımcısı Cavit Ganiç, destek istedi. Bülent Kerimoğlu’nun İBB Meclisi'ne bir kez gelmediğini, kentsel dönüşümle ilgili gerekli girişimlerde bulunmadığını söyleyen Ak Partililere cevap veren Cavit Ganiç, Kerimoğlu’nun dönüşüm için birilerine minnet etmek zorunda olmadığını, dönüşümün herkesin sorumluluğunda olduğunun konuyla ilgili yetkililerin olduğunu, İBB önünde eylem yaptığını söyledi.

Destek vereceğiz

Diğer ilçe başkanlarının İBB’ye gelerek durumun aciliyetinden bahsettiği ve bunun da bir acizlik yahut minnet etme olmadığını söyleyen Ak Partililer ise hak kayıplarıyla ilgili komisyonda bekleyen dosyanın sadece Bakırköy için değil, 39 ilçe için geçerli olduğunu ve bütünsel bir düzenleme yapıldığını herkesin bildiğini söyleyerek, meclis ve ilçe başkanlığı olarak Bakırköylülerin yararına olan her konuda destek verdiklerini beyan ettiklerini, vermeye de devam edeceklerini ifade ettiler.

DÖNÜŞÜM TIKANDI!

Kentsel dönüşümü tıkayan konulardan birinin de “Yarısı bizden kampanyası” olduğunu, bu kapsamda Bakırköy’de 27 bağımsız, 6 bin 500 binanın müracaat ettiğini bunun da toplamda 18 bin binayı kapsadığını söyleyen Cavit Ganiç, Bakanlığın düzenlediği toplantıya bizzat katıldığını söyleyerek, bakanlığın 200 bin kişi müracaat eder diye düşündüğünü ancak sadece İstanbul’da 1 milyon 200 bin kişinin başvurduğunu, bundan dolayı da vatandaşın müteahhitlerle yaptığı sözleşmeleri bozduğunu, bu durumun da dönüşümü tıkadığını ifade etti. Bakanlığın yarısı bizden kampanyası’nı 200 bin kişi ile sınırlayacağını ve öncelikli olarak binadaki mülk sahiplerinin yüzde yüzünün müracaatına göre sıralamayı yapacağını sözlü olarak toplantıda ifade ettiğini söyleyen Ganiç, konuyla ilgili resmi bir açıklama beklediklerini söyledi. Kentsel dönüşüm konusunda kendilerine ciddi destek veren AK Parti ve MHP’li meclis üyelerine teşekkür eden Cavit Ganiç, merhum meclis üyesi Ömer Kaan Kara’yı da anarak, bakanlığın yapacağı açıklamaların ve ilçe planlarıyla ilgili kararların alınmasının hemen ardından hazırladıkları binlik planlarıda ona göre şekillendirip bir an önce onaya sunacaklarını söyledi. Ganiç, “Bakırköyün menfaati için alışan tüm parti temsilcilerine sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.