İstanbul
Parçalı bulutlu
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi İstanbul Haberleri Doluluk oranı yüzde 30'u geçti

Doluluk oranı yüzde 30'u geçti

İstanbul'da etkili olan kar yağışı barajları doldurmaya devam ediyor. Yaklaşık 10 gün önce yüzde 19.13'e inen barajların genel doluluk oranı, yüzde 30'un üzerine çıktı. Yüzde 41,55 seviyesinde suyun bulunduğu Alibeyköy Barajı havadan da görüntülendi.

İstanbul'da 10 gün önce yüzde 20'nin altına düşen baraj doluluk oranı, yüzde 30'un üzerine çıktı. Yaklaşık 2 hafta önce yüzde 29 seviyelerindeki suyun, hafta sonu boyunca etkili olan kar yağışı ile birlikte yüzde 40'ın üzerine çıktığı Alibeyköy Barajı da havadan görüntülendi.

En fazla artış Istrancalar'da

Geçtiğimiz yıl, Türkiye genelinde sıcaklıklar mevsim normali değerlerinin üzerinde seyretti. Özellikle İstanbul'a, beklenen seviyede yağış düşmeyince, barajlar boş kaldı. Kuraklık tehlikesi ile karşı kaşıya kalan İstanbul'da, uzun zamandır kar yağışı bekleniyordu. Geçtiğimiz hafta etkili olan yağmur ve hafta sonu boyunca devam eden kar yağışı, barajlara yaradı. Bu durum, İSKİ'nin verilerine de yansıdı. İSKİ verilerine göre 10 gün önce İstanbul'daki barajların genel doluluk oranı yüzde 19,13'e inmişti. Bugün ise su bu oran, 30,10 olarak kayıtlara geçti. En fazla artış ise Istrancalar Barajında görüldü. İstanbul'a su sağlayan en önemli barajlardan biri olan Istrancalar barajının doluluk oranı yüzde 84,95 seviyesine yükselirken, Alibeyköy Barajı'nda ise bu rakam yüzde 41,55 seviyesine çıktı.