İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi İstanbul Haberleri ‘Dünyanın en çok aranan milyarderi’, Nusret’in Dubai’deki restoranında ortaya çıktı

‘Dünyanın en çok aranan milyarderi’, Nusret’in Dubai’deki restoranında ortaya çıktı

Son olarak Katar’daki Dünya Kupası finalinin ardından sahaya inmesi nedeniyle tartışma yaratan ve tepkiler üzerine FIFA’nın inceleme başlatmasına yol açan ünlü Türk işletmeci Nusret Gökçe, şimdi de yeni bir skandalla gündemde.

“Dünyanın en çok aranan milyarderi” olarak nitelenen Angolalı iş insanı Isabel dos Santos'un Türk restoran işletmecisi Nusret Gökçe'nin Dubai'deki restoranında ortaya çıkması gündem oldu.

Doğal kaynak zengini Afrika ülkesi Angola’nın eski Cumhurbaşkanı Jose Eduardo dos Santos'un kızı olan Isabel dos Santos, ülkesinde yolsuzluk ve kara para aklamakla suçlanıyor. 2,2 milyar dolarlık servetiyle ‘Afrika’nın en zengin kadını’ olarak tanınan Dos Santos hakkında Interpol kırmızı bülten çıkarmıştı.

Interpol'ün her yerde aradığı 49 yaşındaki Dos Santos'un, yurtdışında “Salt Bae” olarak tanınan Nusret'in Dubai'deki lüks restoranında görüntülenmesi tartışma yarattı. Dos Santos'un restoranda bıçaktan et yediği anlar sosyal medyaya da yansıdı.

Interpol, uluslararası güvenlik kurumlarına Dos Santos'un yerini bildirme konusunda uyarıda bulunmuştu. Buna karşın Dos Santos, Instagram hesabında paylaşım yapmaya devam ediyor ve 2022 Dünya Kupası'ndan da paylaşım yapmıştı.

Bakü doğumlu olan Dos Santos, Angola'da devlet petrol şirketi Sonangol'u yönettiği dönemde devletin petrol gelirlerini zimmetine geçirmekten ülkesinde yargılanıyor. 2017 yılından bu yana Londra ile Dubai'de yaşadığı tahmin edilen Isabel dos Santos'un ülkeye getirilip yargılanabilmesi için Angola yargısı uzun bir süredir büyük çaba harcıyor. Sözcü