İstanbul
Parçalı az bulutlu
19°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi İstanbul Haberleri Duyarlılık göstermeliyiz!

Duyarlılık göstermeliyiz!

İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı genelgeyle birlikte yurt genelinde koronavirüs denetimleri sıklaştırıldı. Beyoğlu Kaymakamı Mustafa Demirelli ve zabıta ekipleriyle denetimler gerçekleştiren Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, "Vatandaşımızın duyarlılığı sayesinde bu süreci başarıyla atlatacağız” dedi

İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı genelge kapsamında Türkiye genelinde denetimler sıklaştırıldı. Karaköy’de yapılan denetimlere emniyet ve zabıta ekiplerinin yanı sıra Beyoğlu Kaymakamı Mustafa Demirelli ve Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız da katıldı. İş yerleri ve müşterilerini koronavirüs tedbirleri konusunda uyaran Başkan Yıldız, işletmeleri denetledi. Denetimlerin sürekli devam ettiğini belirten Yıldız, ekiplere kolonya ikram etti. Denetimler sırasında kurallara büyük oranda uyulduğunu kaydeden Yıldız, “Beyoğlu’nun farklı noktalarında bu denetimler günlük olarak zaten gerçekleştiriliyor. Öncelikle maske, temizlik ve sosyal mesafe konusunda denetimler sürdürülüyor. Ve özellikle yeme içme mekanlarının denetimleri konusunda daha büyük bir hassasiyet gösteriyoruz. Bugün farkındalık oluşturarak vatandaşlarımızın dikkatlerini tekrar çekme konusunda hatırlatmada bulunuyoruz. Hem iş yerlerimizin hem de müşterilerimizin kurallara uyup uymadığını denetliyoruz” dedi.

Talimatlara uymak zorundayız
Türkiye’nin dört bir yanında bu denetimlerin devam ettiğinin de altını çizen Başkan Yıldız, “İş yerlerinin de Bilim Kurulu’nun belirlediği kurallara büyük oranda uyduğunu görüyoruz. Büyük bir salgın dönemindeyiz. Başarılı bir şekilde devlet ve millet olarak el ele kurallara uyarak, bu dönemi atlatacağız. Hep birlikte kurallara uyarsak daha büyük zararlar doğmadan bu süreci atlatmış olacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla, hükümetimizin, Sağlık Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı’nın kuralları, denetimleri, vatandaşımızın duyarlılığı sayesinde bu süreci başarıyla atlatacağız” ifadelerini kullandı.

Belediye ödül dağıttı
Beyoğlu Belediyesi pandemi sürecinde gençlerin evlerinde geçirdiği zamanı verimli bir şekilde değerlendirmelerini ve toplumsal hayata devam edebilmelerini sağlamak amacıyla ödüllü online yarışmalar düzenledi. “İlk ve Ortaokullar Arası Resim, Şiir ve Kompozisyon Yarışması”, “Liseler Arası Resim, Şiir ve Kompozisyon Yarışması”, “Kent Mobilyaları Tasarım Yarışması” ve ”Millet Kıraathaneleri Logo Tasarım Yarışması” olmak üzere dört farklı kategoriden gerçekleştirilen yarışmaların kazananları belli oldu. Yoğun ilgi gören online yarışmalarda dereceye giren gençlere, Talimhane Sahne’de düzenlenen törenle ödüllerini aldı. Ödül törenine; Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız ile Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Bağcı’nın yanı sıra çok sayıda öğrenci ve aileleri katıldı.