İstanbul
Parçalı bulutlu
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi İstanbul Haberleri Ekonomi değerlendirmesi yapan vatandaş: Kafeye gidebiliyorsanız demek ki durum iyi

Ekonomi değerlendirmesi yapan vatandaş: Kafeye gidebiliyorsanız demek ki durum iyi

Youtube'da "Objektif Medya" kanalının yaptığı sokak röportajında ekonominin iyi olduğunu söyleyen bir kadının verdiği örnekler öğrenciler tarafından tepki ile karşılandı.

Sokak röportajları son dönemde birçok toplumsal olayın yansıması olarak karşımıza çıkıyor. En ufak bir gelişmede mikrofonlara konuşan vatandaşlar Türkiye'yi ve dünyayı kendi pencerelerinden yorumluyor. Onların bir tanesi de Objektif Medya tarafından kayda alındı. Ekonominin son durumunu ve gidişatını soran kanal sunucuları kendilerini hiç ummadıkları bir tartışmanın içinde buldu. Bir kadın, ekonominin çok iyi olduğunu söyleyip örneklemelerde bulundu. Bu sözler öğrencileri kızdırdı.


Kafeye gidebiliyorsanız durum iyi!

Her geçen gün eklenen zamların geçim şartlarını daha da zor seviyeye çektiği günlerde kafeye gidebilmenin lüks olduğunu savunan kadın; "Kafeye gidiyorsunuz, nargile içiyorsunuz. Hep öğrenci. Yalan mı? Kafeye gidebiliyorsak demek ki durumumuz iyi." dedi. Bir öğrenci ise; "Kafeye gitmek sorun değil. Çay neden orada 7 lira?" yanıtını verdi. Bir başka öğrenci de okuldaki sorunlarını anlatırken "Bir kaynak 80 lira. Sadece test kitabı. Annem doktor. Ben niye alamıyorum teyze?" sorusunu sordu.


İki telefonum varsa...

Sorular karşısında öneklemelerine devam eden vatandaş cebinden çıkardığı telefonlarla; "İki telefonumvar. Demek ki durumum iyidir. Anladın mı bak?" sözlerini sarf etti. dedi. Bir öğrenci de ağlamaklı olduğu anlarda; "Dershane desteği almam gerekiyor. Kitap almam lazım. Bir kitap 80 lira. Asgari ücretle çalışan bir ailenin kızıyım. Nasıl alacaklar bu kitabı? O kadar üzülüyorum ki... Buradaki öğrencilerin gücü nasıl yetsin?" sözleriyle tepki gösterdi.