İstanbul
Açık
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi İstanbul Haberleri Esenyurt öğretmen yetiştiriyor

Esenyurt öğretmen yetiştiriyor

Kadınlar, Esenyurt Belediyesi Mesleki Eğitim ve İstihdam Merkezi (EMEĞİM)’nde aldıkları ‘Okul Öncesi Çocuk Gelişimi’ kursu sayesinde meslek sahibi oluyor

Vatandaşların meslek edinerek istihdama katılması için Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt tarafından hayata geçirilen Esenyurt Mesleki Eğitim ve İstihdam Merkezi (EMEĞİM), kadınlara umut olmaya devam ediyor. Merkezde verilen ‘Okul Öncesi Çocuk Gelişimi’ ile kadınlar geleceğin öğretmenleri olma şansını yakalıyor. Kursiyerler teorik eğitimin ardından uygulamalı eğitimi merkezde kendi çocuklarının bulunduğu kreşte yaparak kendilerini geliştirme fırsatı buluyor. Kursta, 0-6 yaş arasındaki çocukların bilişsel alanlarını; dil, öz bakım ve motor gelişimlerini kapsayan 380 saatlik eğitim veriliyor. Bu eğitimlerin ardından MEB onaylı ‘Yardımcı Öğretmen’ Sertifikası alan kursiyerler ana sınıflarında, okul öncesi merkezlerde ve kreşlerde görev yapabiliyor.

Hem anne hem öğretmen
EMEĞİM’de verilen çocuk gelişimi kursu, annelere olduğu kadar çocuklara da fayda sağlıyor. Annesini bir öğretmen olarak görmekten mutluluk duyduğunu ve kreşte zamanının çok güzel geçtiğini belirten 6 yaşındaki Yusuf, “Burada arkadaşlarımla oyunlar oynuyorum, çok eğleniyorum. Annem burada arkadaşlarıma öğretmenlik yapıyor, sonra bize de öğretmenlik yapıyor. Kısaca ‘hem anne hem öğretmen’ diyorum” dedi.

Bu kurs çok büyük bir avantaj
Bir kız çocuğu annesi olarak gelişim konusunda kursun çok büyük faydasını gördüğünü belirten Mualla Bal, “Kursa katılma sebebim ilk başta kızımdı. Erken yaşta anne olduğum için onun tecrübesizliği beni korkutuyordu. Çalışmayı düşünüyordum, evde kendimi geliştiremediğim için bu kursa başvurdum. Bu kurs hem onun gelişimi açısından hem de kişisel gelişimim için çok büyük bir avantaj. Özellikle kızım üzerinde çok büyük etkisi oldu. Buradaki öğrendiklerimle doğrularımı ve yanlışlarımı görebiliyorum” diyerek bu imkânı sağlayan Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’a teşekkür etti.

Bir çocuğu anlayabilmeyi öğrendim
Genç bir çocuk gelişimci adayı olan Mücra Nur Özkan ise şöyle konuştu: “Esenyurt Üniversitesi'nde Çocuk Gelişimi bölümü öğrencisiyim. Akademik yönün dışında da çocukları tanımak ve yorumlayabilmek istedim. Burada yanlışlarımızı doğruya çevirebiliyoruz. En büyük katkısı bu. Buraya kardeşimle geliyorum, hem bir abla hem de bir öğretmen olmaya çalışıyorum. Bu kurs bana bir çocuğu anlayabilmeyi öğretti. İyi ki gelmişim.”