İstanbul
Parçalı bulutlu
3°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi İstanbul Haberleri Esenyurtlu gençler çok şanslı

Esenyurtlu gençler çok şanslı

Esenyurt’ta yaşayan üniversite öğrencileri Elif Yıldırım ve Azra Ünallı, pandemi nedeniyle yarıda kalan uygulamalı eğitimlerine Esenyurt Belediyesi’nin açtığı kursta devam ederek kendilerini geliştirme imkanı buldu

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’un hayata geçirdiği Meslek Edindirme Kursları, üniversite öğrencilerinin destekçisi oldu. Pandemi nedeniyle eğitimlerine online olarak devam eden üniversite öğrencileri Elif Yıldırım ve Azra Ünallı, Esenyurt Mesleki Eğitim ve İstihdam Merkezi (EMEĞİM)’nde açılan kurslarda uygulamalı eğitim alarak mesleğin inceliklerini öğrendi. Yaklaşık 2 ay önce Esenyurt Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü bünyesindeki EMEĞİM’de açılan Saça Geçici ve Kalıcı Şekil Verme Teknikleri kursuna başlayan öğrenciler, okullarında alamadıkları uygulamalı eğitimi burada alarak, eksikliklerini tamamlama imkanı buldu. Kurstan çok memnun kaldıklarını söyleyen öğrenciler, kendilerine bu imkanı sunan Başkan Bozkurt’a da teşekkür etti.


Bu şansı kaçırmak istemedim

Esenyurt Belediyesi’nin açmış olduğu Saça Geçici ve Kalıcı Şekil Verme Teknikleri kursuna başlayan Gelişim Üniversitesi Saç Bakım ve Güzellik Hizmetleri 1. sınıf öğrencisi Elif Yıldırım, bu kursun kendisine çok büyük katkı sağladığını belirtti. Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’a sağladığı imkanlar için teşekkür eden Yıldırım, “Esenyurt’ta yaşıyorum. Kursu, Esenyurt Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarından görerek kayıt yaptırdım. Bu şansı kaçırmak istemedim. Okulda uygulamalı derslerimiz vardı ama pandemiden dolayı eğitimlerimizi online olarak alıyoruz. Oradaki hocalarımız da çok iyi, teorik derslerimizi öğrenebiliyoruz, fakat uygulamaya dair bir şey göremediğimiz için zor oluyor. Bu kursun bizim için çok büyük bir katkısı oldu. Hocamız da sağ olsun bize her türlü yardımı sağlıyor. Okulumuz eğer online devam ederse kursa önümüzdeki dönem de devam etmeyi düşünüyorum. Hem üniversite diplomamız hem de MEB’e bağlı sertifikamız olacak. İleride bunun sayesinde daha güzel yerlere geleceğimize inanıyorum” dedi.


Buradan usta olarak çıkabileceğiz

Kursiyer Azra Ünallı ise “Ben üniversitede okuyorum ama okumayan, iş imkanı arayan insanlar var, onlar için de çok iyi oldu. Burada öğrenmemiz için ellerinden geleni yapıyorlar. Buradan usta olarak çıkabileceğiz” diye konuştu.