İstanbul
Parçalı bulutlu
9°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi İstanbul Haberleri Esenyurt'ta hayvansal atıklardan organik gübre elde ediliyor

Esenyurt'ta hayvansal atıklardan organik gübre elde ediliyor

Esenyurt Belediyesi, kurban satış alanında biriken hayvansal atıklardan organik gübre elde ediyor.

MUHABİR: Hediye Tarakçı

Esenyurt Belediyesi, kurban satış alanında biriken hayvansal atıkları dönüştürerek hem çevre kirliliğini önlüyor hem de park ve bahçelerde kullanmak için organik gübre elde ediyor.

Esenyurt’ta kurulan kurban pazarında çevre dostu bir çalışmaya imza atılıyor. Alanda biriken tonlarca hayvansal atık, belediye ekipleri tarafından iş makineleri ile toplanıp toprak altına gömülüyor. Hem halk sağlığını korumak hem de çevreye zarar verilmesini önlemek amacıyla yapılan bu çalışmada, bir yıl toprak altında bekleyen atıklardan organik hayvan gübresi elde ediliyor. Topraktan çıkarılan gübreler belediyenin park ve bahçe çalışmalarında kullanılarak önemli bir tasarruf sağlanıyor.

Kurban satış sürecinde tonlarca hayvan atığı oluştuğunu belirten yetkililer, “Ekolojik ve sürdürülebilir bir çevre amacı ile biriken taze hayvan atıklarını halk sağlığına zarar vermeyecek şekilde toprağa gömdük. Atıkları toprak altında olgunlaştırarak azot ve karbon oranının azaltılmasını sağlıyoruz. Bir yıl sonra bu atıkları topraktan yanmış bir şekilde çıkarıp ilçemizdeki park ve bahçelerde gübre olarak kullanacağız” açıklamalarında bulundu.