İstanbul
Parçalı bulutlu
9°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi İstanbul Haberleri Eski eşinin silahlı saldırısından böyle kurtuldu

Eski eşinin silahlı saldırısından böyle kurtuldu

SULTANGAZİ'de Derya Muslu sokakta ilerlerken eski eşi Muzaffer Meral'ın silahlı saldırısına uğradı.

Rojda ALTINTAŞ - Emin YEŞİL- Serkan KÖYMEN - /İSTANBUL,(DHA) - SULTANGAZİ'de Derya Muslu sokakta ilerlerken eski eşi Muzaffer Meral'ın silahlı saldırısına uğradı. Kendisini biber gazı ile koruyan Muslu'ya 3 el ateş eden Meral, olay yerinden kaçtı. Hayati tehlikeyi atlatan kadın yaşadıklarını anlattı. Saldırıya uğramadan bir gün önce polise başvurduğunu belirten Derya Muslu, "Savcılığa gitmem gerektiğini söylediler. Sabah işe gidiyordum. Savcılığa gitmek için izin alıp çıkacaktım. O sırada saldırı oldu. Bir gün önce korkudan biber gazı almıştım. Sürekli önüme çıktığı için aldım. Yüzüne sıktım. Eğer sıkmasaydım yaşamayacaktım. Öldürmek için gelmişti çünkü bir gün önce de silah fotoğraflarını atmıştı. Onu bile polise göstermiştim. Sonra hastaneye koruma verdiler, benim hastanede korunmaya ihtiyacım yoktu" dedi.

Olay 4 Mayıs'ta Sultangazi'de yaşandı. Tehditler nedeniyle savcılığa gitmek için evinden çıkan Derya Muslu (46), kendisini takip eden eski eşi Muzaffer Meral (63) tarafından Uğur Mumcu Mahallesi Atatürk Bulvarı'nda saat 07.45 sıralarında silahlı saldırıya uğradı. Muzaffer Meral, eski eşi Derya Muslu'ya yaklaşık 3 el ateş etti. Kurşunlardan biri Muslu'nun karnına isabet etti. Yaklaşık 3 yıldır ölüm tehditleri aldığını ve uzaklaştırma kararı olduğunu belirten Muslu, saldırıdan saatler önce gece karakola gitti, can güvenliği olmadığını ifade etti. Sabah ise savcılığa gitmek için iş yerinden izin almak için evden çıkarken yanına biber gazı da aldı. Muslu, silahlı saldırı anında Meral'in yüzüne biber gazı sıktı. Meral, olay yerinden kaçtı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralı kadın, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından İstanbul Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Hayati tehlikeyi atlatan Muslu, yaşadıklarını anlattı.

"GECE BANA SİLAH FOTOĞRAFI ATTI, KARAKOLA GİTTİM"

Saldırı esnasında kimsenin yardım etmediğini belirten Muslu,"Gece 00.00'a bana silahlı fotoğraflar attı. "Seni öldüreceğim, keseceğim" diyordu. Gece karakola gittim. Sabah savcılığa gitmem gerektiğini söylediler. Sabah işe gidiyordum. Savcılığa gitmek için izin alıp çıkacaktım o arada oldu. Darp raporum, uzaklaştırma kararım 3 yıldır vardı. Daha önce hiç kimse korumaya gelmedi. Hastanenin kapısına polisler geldi. Korkuyorum. Ölmek istemiyorum. Çocuklarım küçük. Dün gece bana başka numaradan "Geçmiş olsun" yazmış. Ayağımın üzerine basamıyorum, yürüyemiyorum. Adalet yerini bulsun istiyorum, yakalansın, ağır ceza alsın. Yaşı, hastalığı, hiçbir şeyi fark etmez. Kabuslar içindeyim. Hiç kimse yardım etmedi. O kadar adamlar vardı, hepsi kaçtı. Ölümle ben baş başa kaldım. Çocuklarım aklıma geldi, bir daha onları göremeyeceğim sandım" dedi.

"YÜZÜNE SIKTIM, SIKMASAYDIM YAŞAMAYACAKTIM"

Muslu, "Bir gün önce korkudan biber gazı almıştım. Sürekli önüme çıktığı için aldım. Yüzüne sıktım. Eğer sıkmasaydım yaşamayacaktım. Öldürmek için gelmişti çünkü bir gün önce de silah fotoğraflarını atmıştı. Onu bile polise göstermiştim. Sonra hastaneye koruma verdiler, benim hastanede korunmaya ihtiyacım yoktu" dedi. (DHA)

(FOTOĞRAF)