İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi İstanbul Haberleri Gazetecilere de özgürlük!

Gazetecilere de özgürlük!

CHP Avcılar İlçe Örgütü, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle Avcılar İBB Sosyal Tesisleri'nde gazetecilerle kahvaltılı toplantıda buluştu. Burada konuşan İlçe Başkanı Erdal Nas, “Şu an gazeteciler üzerinde ciddi bir baskı var. Ama hiç merak etmeyin CHP iktidarın da gazetecilere de özgürlük getireceğiz” dedi

CHP Avcılar İlçe Örgütü 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle, Avcılar İBB Sosyal Tesisleri'nde kahvaltılı bir toplantı düzenledi. İlçe Başkanı Erdal Nas'ın ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya; Avcılar Belediye Başkanı Av. Turan Hançerli, İstanbul Gazeteciler Dernek (İGD) Başkanı Mehmet Mert ve çok sayıda gazeteci katıldı. Burada konuşan İlçe Başkanı Nas, gazetecilerin sorunlarına dikkat çekti. Nas, “Türkiye'de bir baskı ortamı var. Medya da bu baskı ortamından nasibini aldı. Demokrasimizin aldığı yaradan basın mensupları da nasibine düşeni almıştır. Ama biz basın hürriyetini esas alan, buna değer veren insanlarız. CHP iktidarında ülkemize hem demokrasi gelecek hem de basın özgürleşecek” dedi.

Medya iktidarın kontrolü altında

Türkiye'de medyanın iktidarın kontrolü altında olduğunu anlatan Nas, “Medya kuruluşlarının üzerinde ciddi bir baskı var dedik. Özellikle sadece yandaş gazetelere destek veren bir iktidar var. Bağımsız medyaya yayın durdurma cezaları veriliyor. Gazeteciler tehdit ediliyor, yapılan haberlerle ilgili olarak tazminat davalarıyla, çeşitli cezalarla gazetecilere sopa gösteriliyor. Bu asla kabul edilemez. Ülkemizde yayın yapan bin 800 gazetenin yarısı kapandı, ulusal yayın yapan kanalların neredeyse yüzde 90'ı iktidarın kontrolü altına geçmiştir. 2002 ile 2022 arasında yayın yapan radyoların da yüzde yetmişi kapanmıştır. 12 bin gazeteci işsiz kalmıştır. Gençelr şu an İletişim Fakülteleri'nden mezun olduktan sonra iş bulamıyor. Bu fakültelerden mezun olan arkadaşlarımızın sadece yüzde 5'i iş bulabilmiştir. Gazetecilerin emeklilik hakları da bu iktidar tarafından ayrıcalıklı bir halden çıkarılmıştır. Sosyal medya üzerinde de baskılar bulunmaktadır. Devletin resmi kurumları olan TRT ve AA'yı saray medyası haline getirdiler” diye konuştu.

Muhalif kanallara ceza yağdırdılar

AK Parti döneminde medyanın baskı altına alındığını belirterek konuşmasını sürdüren Nas, “Uzan, Çukurova, Ciner ve Doğan Grubu gibi medya kurumlarına operasyonlar yapılmıştır. RTÜK özerk bir kurum olması gerekirken ceza aygıyı, ceza sopası haline dönüştürülmüştür. Sadece 2022 yılında televizyon kanallarına 54 bin ceza kesilmiştir. Bu cezaların çoğu da muhalif olan Halk Tv, KRT, Tele1, Fox gibi kanallara verilmiştir. On binlerce şikayet olmasına rağmen iktidara yakın televizyon kanallarına tek bir ceza bile verilmemiştir. Yerel medya can çekişen bir hale getirilmiştir. Çok sayıda yerel gazete yayınlarına son vermek zorunda kalmıştır. Bütün bu manzara karşısında size söz veriyoruz CHP iktidarında medyayı özgür kılacağız” dedi.