İstanbul
Açık
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi İstanbul Haberleri Görenler dönüp bir daha bakıyor: Atık topladığı motosikleti çiçeklerle süsledi

Görenler dönüp bir daha bakıyor: Atık topladığı motosikleti çiçeklerle süsledi

Avcılar'da geçimini atık kağıt toplayarak sağlayan Ali Arslan, topladığı çiçek ve oyuncaklarla, elektrikli motosikletini süsledi.

KAYNAK: DHA

Ambarlı Mahallesi'nde günün önemli bölümünde sokakları dolaşarak atık karton toplayan Ali Arslan, 4 yıl önce satın aldığı elektrikli motosikletini gelin arabası gibi süsledi. İçinde müzik sistemi, çay seti ve su deposu bulunan motosikletinin her tarafını çiçek, oyuncak, süs eşyası, Türk bayrağı, Atatürk posteri, cankurtaran simidi, çizgi film karakterleri ve maket ile donatan Ali Arslan, bu araç ile çalışıp para kazandığını anlattı. Arslan, "Topladığım oyuncaklarla süs yapıyorum, motosikletimi güzelleştiriyorum. İnsanlar da gördükçe içleri açılıyor. Güzelliğinden etkilenenler, durdurup resim çekiyorlar. Onlar sevinince ben de seviniyorum" dedi.

"GELİNLER FOTOĞRAF ÇEKTİRİYOR"

Görenlerin bir daha dönüp baktığını ifade eden Arslan, motosikletteki süslemeleri kendisinin yaptığını, yorulduğunda durup çay setindeki çayı içtiğini, buradaki sistem ile müzik dinlediğini söyledi. Arslan, "Bazen gelin arabasındakiler duruyor. Gelinler içinde oturup fotoğraf çektiriyor, gelin gezdiriyorum. Bu süslerden hepsini çöplerden bulup, motosiklete kendim yapıştırıyor, dizayn ediyorum. Bunu yapmayı seviyorum. Çocuklar özellikle çok seviniyor. Bazen istedikleri oyuncak, çiçekleri söküp onlara veriyorum. Onlar sevinince, ben de seviniyorum. Çocukluğumuzda böyle şeylerimiz yoktu. Hep içimde ukde kalmıştı, "Bir gün olursa kendi kafama göre yapacağım, çocukluğumu yaşayacağım" diye. Şu an 52 yaşındayım, çocukluğumu yaşayamadım. 3-4 senedir yaşıyorum. Çünkü istediğimi yapıyorum, çocukluktan kalan bütün içimdeki kalan şeyleri yapıyorum. Bana "Sen çocuk musun" diyorlar. Çocukken çocukluğumu yaşayamadım, fakirdik. Bu benim sevdiğim bir iş, severek yapıyorum" dedi.

Arslan ile aynı sokakta yaşayan Evrim Dağ, "Çok güzel; Atatürk posteri, çiçekler böcekler var. Biraz eski günleri, mahalle kültürümüzü hatırlatıyor. Ben yurtdışında yaşıyorum. Geldiğimde bunu gördüğümde içimiz açılıyor. İyi ki Ali ağabey var" diye konuştu.