İstanbul
Açık
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce

Güzel bir döngü var

Türkan Saylan Sosyal Yaşam Merkezi pandemi sürecinde Sarıyerlilerin vazgeçilmezi oldu. Merkezde yardımlaşma ve paylaşmanın üst düzeyde olduğunu belirten Gül Alkan, "Burada çok güzel bir döngü var. Bu kasalar kursiyerler üzerine zimmetli. Vatandaşlar hasat elde ettikten sonra sebzeleri toplayıp evlerine götürüyor” diye konuştu

Hem yaşlıları, hem doğaseverleri hem de çocukları bir araya getiren Türkan Saylan Sosyal Yaşam Merkezi Sarıyerlilerin rahat bir nefes aldığı bir yaşam alanı. İçinde çok amaçlı salon, özel eğitim sınıfı, dinlenme alanları ve hobi bahçesinin de yer aldığı yaşam merkezinde çocuklar sebze ve meyveleri burada tanıyor kendi elleriyle ekim yapıyor. Yoga, pilates, kişisel gelişim eğitiminin yanında kitap kulübünün de bulunduğu merkez de emekli ev hanımları kitap okuyup kaliteli zaman geçiriyor. Her gün onlarca kişinin ziyaret ettiği sosyal yaşam merkezinde yetişkin ve çocuklara İngilizce ile matematik dersi de veriliyor. Ayrıca domates, biber, patlıcan gibi birçok sebzenin yetiştirildiği bahçede belediyenin kardeş şehirlerinden gelen ağaçlar da yer alıyor. Mesela Almanya Acchen’dan gelen ağaç Sarıyer’de meyvelerini veriyor. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç'in de sık sık ziyaret ettiği ve gelişmeleri yakında takip ettiği bu merkez insanları bir araya getirmeye devam ediyor.

Her isme ayrı bir kasa
Sarıyer Belediyesi Gündüz Bakımevi’nde eğitim gören öğrenciler sebze ve meyve yetiştiriciliğini Türkan Saylan Sosyal Yaşam Merkezi’nde öğreniyor. Merkez Sorumlusu Gül Alkan miniklerin yaşadığı şaşkınlığı şöyle anlatıyor; “Çocuklar patatesi elma gibi ağaçtan koparacaklarını sanıyor. Toprağın altından çıktığını görünce de hem büyük bir şaşkınlık hem de mutluluk yaşıyor. Çocuklar burada sağlıklı üretimi ve tüketimi görüyor.” Merkezde yardımlaşma ve paylaşmanın üst düzeyde olduğunu belirten Gül Alkan; “Burada çok güzel bir döngü var. Günümüzün şartlarında insanlar huzurlu bir ortam arıyor. Tansiyon ve şeker ilacı kullanıp burada bırakan kişilerle tanışıyoruz. Organik tüketime talebin oldukça arttığı şu günlerde, sosyal yaşam merkezinde yer alan hobi bahçesinde her bir meyve ve sebze kasalarının numarası var. Bu kasalar kursiyerler üzerine zimmetli. Vatandaşlar hasat elde ettikten sonra sebzeleri toplayıp evlerine götürüyor” diye konuştu.

Psikolog ile her yaşa hizmet
Çocuk, ergen ve yetişkinlere danışmanlık hizmeti veren Klinik Psikolog Ceren Karaoğuz ise karantina sürecinde telefonla danışanlarına hizmet verdiğini belirterek şöyle konuştu; "Dikkat eksikliği, anne ve baba tutumu, çift terapisi gibi çeşitli konularda Sarıyerlilerle bir araya geliyoruz. Kaygı bozukluğu, panik atak yani stres yönetimini sağlayamayan bireyler burada hobi bahçesiyle uğraşıp diğer yandan yoga dersi alabiliyor. Tavuklarla terapi yapmak danışanlarımın oldukça hoşuna gidiyor. Şehrin içinde böyle bir sosyal yaşam merkezinin olması herkesi çok mutlu ediyor.”