İstanbul
Parçalı bulutlu
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce

Hangi akla hizmet!

Avcılar'da geçen ay yıkım süreci tamamlanmadan balkon demirleri sökülmek istenirken iki balkonu birden çöken, 2 işçinin yaralandığı binanın önüne yeniden pazar kurulması için izin verildi.

Merkez Mahallesi Demir Sokak'ta 1984 yılında yaptırılan kentsel dönüşüm sürecine giren ancak henüz yıkım için ruhsat verilmeyen 5 katlı sitenin 4 ve 5'inci kat balkonları geçen 15 Aralık'ta korkuluklar sökülürken yıkıldı. İki işçinin düşerek ağır yaralandığı olayda balkonların yapımında kullanılan demirlerin büyük korozyona uğradığı ve standartların çok altında kalınlıkta olduğu belirtildi. Ahmet Taner Kışlalı Caddesi ile birlikte bu sokakta da kurulan semt pazarına birkaç hafta izin verilmedi. Henüz yıkım süreci tamamlanmayan, tehlikeli olduğu için mühürlenen binanın önünde yeniden pazar tezgahlarını açarak satış yapan esnaf ve yoldan geçenler tehlikenin farkında olmadan alışverişlerini yaptı. Binanın önündeki bariyerler de halen enkazı duran balkon parçalarının bulunduğu yere götürüldü.

Maske ve sigara uyarısı

Avcılar Belediyesi zabıta görevlileri Merkez Mahallesi'ndeki pazar yerinde ellerinde megafonlarla dolaşarak esnafı maskelerini takmaları ve sigara içmemeleri konusunda uyarırken, fiyatların da mutlaka ürünlerin üzerinde olması konusunda anonslar yaptı.