İstanbul
Parçalı bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce

Hem eğlence hem eğitim

Başakşehir Belediyesi Trafik Eğitim Merkezi’nde, Kovid-19 vaka sayılarının azalmasının ardından yeniden öğrencilere eğitim verilmeye başlandı. Merkezde, son iki ayda iki bin ilkokul öğrencisine trafik kuralları eğlenceli bir şekilde öğretildi

Başakşehir Belediyesi Kayaşehir Kültür ve Yaşam Parkı’nda bulunan Trafik Eğitim Merkezi, hizmete girdiği günden itibaren çocuklardan büyük ilgi görüyor. 5 bin metrekare alan üzerine kurulan merkezi öğretmenleriyle birlikte ziyaret eden Başakşehirli öğrenciler, trafik kurallarını uygulamalı olarak öğreniyor. Merkezde trafikte bulunan tüm yol ve yaya işaretlerini görmek mümkün. Trafik ışıkları ve trafik levhalarının yanı sıra yaya yolu, çift şeritli yol ve 36 kişilik derslik bulunan Trafik Eğitim Merkezi’nde, öğrencilere ilk önce trafikte yapılması gerekenler anlatılıyor. Çocukların trafik kuralları konusunda bilinçlendirildiği eğitimlerden ilkokul üçüncü sınıf öğrencileri faydalanıyor.

 

Özel araçlarla trafiğe çıkıyorlar
Çocuklar trafikte nasıl hareket etmeleri ve karşıdan karşıya geçerken nelere dikkat etmeleri gerektiğini detaylı bir şekilde öğreniyor. Bisiklet kullanırken uyulması gereken kurallar ve okul servis araçlarında yapılması gerekenler öğrencilere tek tek anlatılıyor. Eğitimin son bölümünde ise çocukları bir sürpriz bekliyor. Çocuklar, kendileri için tasarlanan özel trafik eğitim araçlarıyla uygulamalı eğitime geçiyor.

 

2 ayda 2 bin öğrenciye eğitim verildi
Trafik kurallarını çocuklara eğlenerek öğrettiklerini belirten trafik eğitmeni Recep Kayra, “Eğitimlere katılan çocuklarımıza teorik ve uygulamalı olarak eğitim veriyoruz. Başakşehir genelindeki tüm okullarımızdan öğrencilerimiz eğitim almaya geliyor. Kovid-19 salgını nedeniyle eğitimlerimize ara vermiştik. 2 ay gibi kısa bir sürede 2 bin bin üçüncü sınıf öğrencisine teorik ve uygulamalı eğitim verdik” diye konuştu.