İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi İstanbul Haberleri Her gün yüzlerce hafriyat kamyonu geçen mahallede vatandaşlar eylem yaptı

Her gün yüzlerce hafriyat kamyonu geçen mahallede vatandaşlar eylem yaptı

İstanbul Arnavutköy'de inşaat nedeniyle hafriyat kamyonlarının yoğun olarak kullandıkları güzergahta vatandaşlar eylem yaptı.

MUHABİR: Necdet Oktay Apaydın

Arnavutköy'de inşaat nedeniyle hafriyat kamyonlarının güzergahı olan Taşoluk'ta Fatih mahallesi ve Tayakadın'daki Türkköşe mahalle sakinleri tozdan ve kamyonların gürültüsünden şikayet ediyor. İki mahalle sakinleri bir araya gelerek her gün çok sayıda geçen hafriyat kamyonlarının kullandığı yol güzergahının değişmesi için eylem yaptı.


Hafriyat kamyonlarını geçmesine izin vermeyerek yolu kapattılar

Arnavutköylü vatandaşlar, mahallelerinde sürekli olarak geçen hafriyat kamyonlarından duydukları rahatsızlığı dile getirerek güzergahın değişmesi için yolu trafiğe kapattı. Hafriyat kamyonlarının geçmesine izin verilmeyince olay yerine polis ekipleri gelerek mahalle sakinlerini ikna etmeye çalıştı.

"Tozdan sokağa çıkılmıyor"

Mağdur olan mahalle sakinlerinin iddiasına göre hafriyat kamyonlarının oluşturduğu toz nedeniyle mahallede dışarı çıkılamadığını, cam ve kapılarını tozdan açamadıkları ifade edildi. Yetkililerin bu duruma çağrıda bulunması için yardım isteyen mahalleliler polis ekiplerinin saatler süren uğraşları sonucunda yolu tekrar açtı.