İstanbul
Açık
5°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi İstanbul Haberleri İBB Divanhane Eski Karakolu için yargı sürecini başlatıyor

İBB Divanhane Eski Karakolu için yargı sürecini başlatıyor

İstanbul’un önemli bir tarihi mirası, Koruma Kurulu onaylı yol genişletme çalışması nedeniyle yok oluyor. Kasımpaşa'da bulunan Divanhane Eski Karakolu’nun yıkımına, İBB’nin itirazları, iptal başvurusu ve projeye gerekçe gösterilen yol güzergahını değiştirmesine rağmen devam ediliyor. İBB, gelecek kuşaklara aktarılması gerekirken iş makineli yıkımın gerçekleştirildiği çalışma için yargı sürecini başlatıyor. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, yürütülen çalışma ve kamuoyunu bilgilendirmek için Divanhan

Koruma Kurulu, aldığı kararlarla 19. yüzyıla tarihlenen Divanhane Eski Karakol Binası’nın yıkımına onay verdi. Yapının yıkılarak yeniden yapılması ve özgün duvarların korunması ön görüldü. Sultan Abdülaziz’in yapısı mekanla ilgili farklı tarihlerde alınan kararlar, geride bıraktığımız Şubat ayında tarihi eser hassasiyetle bağdaşmayan bir yöntemle, iş makinesi ve hilti kullanılarak uygulamaya konuldu.  

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, çalışmanın başlaması üzerine projeyi eleştirerek, projenin İstanbul’un tarihi kimliğine zarar verdiğin söyledi. Çalışmanın durması gerektiğini belirten Polat, Koruma Kurulu’na aldığı kararı kaldırma çağrısında bulundu. 

İBB, yapının kurtulması için yıkıma gerekçe olan yol güzergahını değiştirdi. Koruma Kurulu’na itirazda bulunarak kararın iptalini istedi. Kurul, İBB’nin yazdığı iptal yazısını reddederek projenin devamı yönünde karar verdi. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, Koruma Kurulu kararları, yürütülen çalışma ve yapılması gerekenlerle ilgili kamuoyunu bilgilendirmek için bugün saat 14.00’de Divanhane Eski Karakol Binası’nda basın açıklaması yapacak.