İstanbul
Açık
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi İstanbul Haberleri İBB önündeki haysiyet duvarı meclisi gerdi!

İBB önündeki haysiyet duvarı meclisi gerdi!

İBB'ye açılan 'terör' soruşturmasına tepki gösteren Ekrem İmamoğlu’nun, "Bu bir mağduriyet değil, haysiyet davasıdır” ifadelerinin ardından Saraçhane önünde kurulan Haysiyet Duvarı ve her akşam tutulan Demokrasi Nöbeti İBB Meclisi’nde gündem oldu. Ak Parti Grubu, İBB’nin iştirak şirketlerinde çalışan personelin nöbet tutmaya zorlandığını, aksi takdirde kovulmakla tehdit edildiklerini savunurken, CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı, “Bu bizim yaşam tarzımıza ters” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Ocak ayı üçüncü birleşiminde, hakkında siyasi yasak ve hapis cezası verilen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na destek için Saraçhane'de kurulan Haysiyet Duvarı ve demokrasi nöbeti gerginliğe neden oldu. AK Partili Meclis Üyesi Ali Rıza Teke, Saraçhane'de kurulan “Haysiyet Duvarı” önünde başlatılan Demokrasi Nöbeti'ne, İBB'ye bağlı iştirak şirketlerinde çalışan personelin katılımının zorunlu tutulduğunu, katılmadığı takdirde kovulmakla tehdit edildiğini savundu. Bu durumun ne vicdanla ne de hukukla bağdaşmadığını söyleyen Teke, nöbete katılımın çok düşük olmasından dolayı bu yola başvurulduğunu iddia ederek, vatandaşların değil CHP örgütlerinin nöbete katılım gösterdiğini ifade ederek, “İşçilerden günün hangi saatlerinde duvarın altında bulunmaları istenmiştir?” diye sordu.


Duyarlı bir nöbet 

Teke’ye cevap veren CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı, Demokrasi Nöbeti'nden neden bu kadar rahatsız olunduğunu anlamadığını belirterek, “Gayet duyarlı bir nöbet gerekleşiyor. Ali Rıza bey bu nöbetlere katılmış mı da, CHP örgütleri dışında kimsenin katılmadığını söylüyor? AK Parti'nin geçmiş tecrübesinden kaynaklanan ezberleri var. Eskiden çalışanlar zorla otobüslere doldurulup mitinglere götürülürdü ya, bizim de öyle yaptığımızı düşünüyorlar ama biz öyle yapmıyoruz. Hangi şirkette hangi çalışana böyle bir bildirimde bulunmuş? Bunlar gerçeği yansıtmıyor. Hatta ve hatta biz çalışanlarımıza Saraçhane mitingi çağrısı bile yapmadık. Demokrasi Nöbeti'ne çalışanlarımızın katılmasına dair hiçbir talimatımız yok. Böyle bir şey bizim yaşam tarzımıza aykırı” ifadelerini kullandı.


Canlı yayında çağrı

AK Parti Grup Sözcüsü Murat Türkyılmaz ise kendilerine sosyal medyadan gelen ihbarların aslını öğrenmek için bu soru önergesini verdiklerini belirterek “Güvenlik A.Ş’nin başındaki İyi Parti kurucular kurulu üyesi, nöbet alanından ‘kahrolsun istibdat' diyerek canlı yayında çağrıda bulundu. Kişisel tercihidir, mesai saati sonrası gelip orada sabahlayabilir. 15 Temmuz'dan sonra hepimiz sabahladık. Demokrasi adına yapılan bütün organizasyonlara desteğimiz var. Fakat bunun için kamu kaynaklarının ve  personelinin kullanılması doğru değil” dedi. Nöbetlere katılım düşük olduğu için bunun yapıldığını söyleyen Türkyılmaz “En son 9-10 kişi gelince ilgi azalınca böyle bir yöntem benimsemişler. İBB'ye yakışmıyor, yapmasınlar” dedi.


Sadakatimizi sınamayın!

Türkyılmaz’a cevap veren Tarık Balyalı demokrasi nöbetine katılımın oldukça kabalalık olduğunu söyleyerek, demokrasiye katkı sağlamaları açısından Ak Partiyi de nöbete davet etti. “Kimse bizim demokrasiye olan sadakatimizi sınamasın. Biz 15 Temmuz gecesi meydanlarda canını ortaya koymuş bir siyasi partinin mensuplarıyız” diyen Türkyılmaz, “Siz ayağında terlikleriyle darbe teşebbüsünü izleyen genel başkanınıza söyleyin bunları” ifadeleri mecliste gerilime neden oldu. Balyalı ise “Kimin nerede olduğunu sorgulamaya kalkarsak bu işin içinden çıkamayız. Darbeyi yapanların kimler olduğuna bakın. Uzunca süre iş yaptığınız ortaklarınızın yaptığı darbe sonucu bunlar yaşandı. 15 Temmuz faciasının yaşanmasında onların suçu varsa onlara kol kanat gerenlerin de suçu var” dedi.


EBEVEYNLER ENDİŞE İÇİNDE

Toplantıda söz alan AK Parti Meclis Üyesi İBB Kadın Aile ve Çocuk Komisyonu Başkanı Şeyma Akdağ ise “İstanbul Bülteni aralık, ocak, şubat sayısı hakkında, CHP İstanbul Büyükşehir yönetiminin çocuklara yönelik sakıncalı içerikler, LGBT propagandası yapan kitaplar ile İBB Yönetiminin misyonu ve vizyonu ortadadır. Milletimiz, geleceğimiz ve çocuklarımız kuşatma altına alınmak istenmektedir. Şahit olduk ki fırsat bulurlarsa küçücük çocuklara kadar LGBT’yi indirgeyip iktidar oldukları belediyelerde program düzenlemeye kadar gidiyorlar. Bu durum İstanbulluları, aileleri, anne ve babaları endişe içinde bırakmakta. Çocuklarımızın zihinlerine, yaşamlarına musallat olan ve artık apaçık bir lobi faaliyeti yöneten LGBT’ye Türkiye desteği Millet İttifakı’ndan geliyor” diye konuştu.

SELVİ SARITAÇ