İstanbul
Parçalı bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi İstanbul Haberleri İcra gönderince kıymete bindi!

İcra gönderince kıymete bindi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne 25 milyon liralık hak edişi için haciz gönderen Sarılar İnşaat’a 539 milyon liralık ihale verildi. Pazarlık usulü yapılan ihaleye sadece Sarılar İnşaat davet edildi. 2 Ocak 2023’te sözleşmesi yapılan ihaleye İBB’nin borçlu olduğu şirketi davet etmesi kafalarda soru işareti yarattı

ERCAN ÖZTÜRK/ÖZEL HABER - İstanbul Büyükşehir Belediyesi Makine İkmal Şube Müdürlüğü, iş makineleri, iş kamyonları ile kurtarıcı araç ve vinç kiralanması ihalesi yaptı. Deprem, doğal afet ve salgın hastalık anında yapılan 21/B pazarlık usulüne göre yapılan ihaleye Kağıthane’de bulunan Sarılar İnşaat davet edildi. 459 milyon yaklaşık maliyetin belirlendiği ihalede sadece yüzde 2'lik bir kırım yapıldı. Rekabet koşulları oluşmadan yapılan ihalede Sarılar İnşaat’ın verdiği 539 milyonluk teklif kabul edilerek 2 Ocak 2023’te sözleşme imzalandı. 4 aylık bir süreyi kapsayan araç kiralama ihalesi 2 Mayıs 2023 tarihinde son bulacak.


Tek bir firma çağrıldı

Daha çok AK Partili belediyelerden ihale alan Sarılar inşaat, 13 Nisan 2022 tarihinde de İBB iştiraklerinden İSTAÇ A.Ş.’nin 239 milyonluk araç kiralama ihalesini aldı. Açık usulle yapılan ihaleye 5 şirketin teklif verdi. Kıran kırana geçen ihalenin sözleşme bitiş tarihi ise 31 Ekim 2024. Sarılar İnşaat, İBB’de yaptığı işlerin karşılığında hak edişlerini alamayınca önce tebligat ardından da haciz gönderdi. 25 milyon liralık hak edişi için haciz gönderen Sarılar İnşaat’ın tek başına ihaleye davet edilmesi kafalarda soru işareti yarattı.


AK Parti’den plaket aldı 

Sarılar İnşaat’ın daha çok İstanbul’daki Ak Partili Üsküdar, Ümraniye, Zeytinburnu, Fatih belediyelerinden araç kiralama ihaleleri aldığı görülüyor. AK Parti Adıyaman Milletvekili Mahmut Göksu'nun vakıflara vermiş olduğu desteklerden dolayı Sarılar İnşaat Genel Müdürü Ahmet Sarı’ya plaket verdiği görüldü. Sarı’yı makamında ziyaret ederek plaket veren Göksu, “Vakfımıza yardım eden Ahmet Sarı’ya teşekkür ettik, hayırlı işler diledik” ifadelerinikullandı.


ÜMRANİYE BELEDŞYESİ’YLE 651 MİLYONLUK SÖZLEŞME

Ümraniye Belediyesi Makine İkmal Bakım ve Onarım Müdürlüğü’nün açtığı, “Araç ve İş Makinesi Kiralanması Hizmet Alım İşi” ihalesinin sonucu belli oldu. İhaleyi, 3 yıl önceki ihaleyi de üstlenen Sarılar İnşaat ve Elektrik San. ve Tic. Ltd. Şirketi 651 milyon 872 bin 130 TL’ye aldı. Sarılar İnşaat firması 3 yıl önceki 394 araç kiralama ihalesini 246 milyon 551 bin 753 TL’ye almıştı. Bir başka ifade ile Belediye önceki ihaleye göre araç başı aylık ortalama 17 bin 382 TL kiralama bedeli öderken, yeni ihaleye göre araç başı aylık ortalama 68 bin 524 TL kira bedeli ödeyecek.