İstanbul
Parçalı bulutlu
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi İstanbul Haberleri İETT otobüsü yolda yatan köpeği ezdi, şoför kaçtı

İETT otobüsü yolda yatan köpeği ezdi, şoför kaçtı

Belediye otobüsünün şoförü, yerde yatan köpeği görüp korna çaldı. Korna sesiyle ayağa kalkan köpeği dikkate almayan otobüs şoförü, köpeği ezdi.

KAYNAK: DHA

Delil ATAK - Kasım AKTAĞ / İSTANBUL,(DHA)- TUZLA'da İETT otobüsü yerde yatan köpeği ezdi. Olayı gören mahalle sakini ile tartışan şoför, yaralı köpeğe müdahale etmek yerine olay yerinden uzaklaştı. Yaralı köpek belediye ekipleri tarafından alınarak tedaviye alındı. Olay anı ise güvenlik kamerası görüntülerine yansıdı.

Olay, dün saat 17.15 sıralarında Akfırat Mahallesi 22. Sokak'ta meydana geldi. Sokak üzerinde seyir halinde bulunan 34 HO 3992 plakalı belediye otobüsünün şoförü, yerde yatan köpeği görüp korna çaldı. Korna sesiyle ayağa kalkan köpeği dikkate almayan otobüs şoförü, köpeği ezdi. O anları gören mahalle sakini Timur Akçay, seslenerek otobüs şoförünü durdurmaya çalıştı. Köpeği ezdikten sonra duran otobüsün şoförü ise kendisini uyaran Timur Akçay ile bir süre tartıştı, ardından direksiyon başına geçerek uzaklaşmaya çalıştı. Bunun üzerine Timur Akçay otobüsün önüne geçerek aracı durdurmaya çalıştı. Otobüs geri manevra ile uzaklaşarak sokaktan ayrıldı. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen belediyenin ekipleri, yaralanan köpeğin tedavi edilmesi için veteriner kliniğine götürdü. Yaralı köpeğin tedavisinin devam ettiği öğrenildi.

"KAÇMAYA ÇALIŞTI, ÖNÜNÜ KESTİM"

Timur Akçay, "Korna sesi duydum. Otobüs yaklaştı, köpek uyuyordu. Uyuduğu zaman baktı kaçacak zannetti şoför, kaçmadı. Burada bir anda altına aldı köpeği. Köpek tabii can havliyle durdu. Otobüs köpeğin üzerinde durdu. Sonra geri geri gelince bende bir hışımla sinirlenerek buraya geldim. Ondan sonra otobüs şoförü görmedim demeye başladı. Geri geri çıktıktan sonra otobüsün önüne geçtim ben. Çünkü kaçmaya çalışıyordu. Ondan sonra aramızda bir arbede oldu, bir süre tartıştık sözlü olarak. Ondan sonra kaçmaya çalıştı ben önünü kestim. Ondan sonra geri geri kaçmaya çalıştı belediyeyi aradım. Belediye geldi, köpeği alıp götürdüler. Köpek kötü durumdaydı" dedi.

"HAYVANLARA SAYGILI OLMUYORLAR"

Sokak üzerindeki köpek ve kedileri besleyen mahalle sakini Abbas Yiğit, "Bizim mahallemizde köpeklerimiz, kedilerimiz var. Bugün halk otobüsü bir tanesine çarpmış. Ondan sonra da durmamış. Zaten köpek de hastaydı. Kaçacağını zannetti herhalde. Otobüsler ve şoförler hayvanlara saygılı olmuyorlar" dedi.