İstanbul
Kapalı
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi İstanbul Haberleri İETT şoförlerinden "bıçaklı saldırı" protestosu

İETT şoförlerinden "bıçaklı saldırı" protestosu

İstanbul Küçükçekmece'de toplanan bir grup İETT şoförü, Başakşehir'de arkadaşlarına yapılan bıçaklı saldırıyı protesto etti.

KAYNAK: DHA

Grup adına basın açıklaması yapan Hizmet İş Sendikası 2 Nolu Şube Başkanı Abdullah Kaya, "İETT emekçileri gecenin geç saatlerinde, sabahın sessizliğinde hiçbir koruma kalkanı olmadan güvenliksiz bir ortamda saatlerce direksiyon sallamaya devam etmektedir. Arkadaşlarımızın fedakârca çalışmalarının karşılığı fiili ve sözlü şiddet değil, sıcak bir tebessüm olmalıdır" ifadelerini kullandı.

Hizmet İş Sendikası üyesi bir grup şoför, Başakşehir'de yol tartışması sırasında İETT otobüs şoförünün bıçaklı saldırıya uğramasını protesto etmek için toplandı. İkitelli İETT Garajı önünde saat 10.00 sıralarında toplanan şoförler düdük çalıp slogan atarak saldırıyı protesto etti. Grup adına basın açıklaması yapan Hizmet İş Sendikası 2 Nolu Şube Başkanı Abdullah Kaya, "Geçtiğimiz gün İETT şoförü üyemiz Mahmut Murat Kanık arkadaşımız, 79 K Kayaşehir- Yenibosna hattında çalışırken trafik magandaları tarafından uğradığı saldırı sonucu göğsünden aldığı bıçak darbesiyle yaralanmıştır. Tedavi süreci halen devam etmektedir. Saldırıyı ucuz atlatan meslektaşımıza Allah'tan acil şifalar dileriz. İETT emekçileri gecenin geç saatlerinde, sabahın sessizliğinde hiçbir koruma kalkanı olmadan güvenliksiz bir ortamda saatlerce direksiyon sallamaya devam etmektedir. Trafikte olan kim var ise, motokuryesinden, TIR sürücüsüne kadar herkesi ve her kesimi, birbirimize saygı duymaya ve saygılı olmaya buradan sizlerin huzurunda bir kez daha yüksek sesle söylüyor ve davet ediyoruz. Şiddeti çözüm aracı olarak görenleri şiddetle kınıyoruz. Şiddete maruz kalan, dövülen, sövülen, canına kastedilecek kadar nefret duyulan bizler, bazı yolcularımızın abisi, ablası, amcasıyız. Aslında sizlerden biriyiz, emekçiyiz. Arkadaşlarımızın fedakârca çalışmalarının karşılığı fiili ve sözlü şiddet değil, sıcak bir tebessüm olmalıdır" dedi.