İstanbul
Açık
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce

İlk 11 ayda 12 bin koli

Maltepe Belediyesi'nden yapılan açıklamada, “2022’nin ilk 11 ayında ihtiyaç sahiplerine 12 bin gıda kolisi ve 88 bin paket sıcak yemek desteğinde bulunuldu” dednildi. Başkan Ali Kılıç, koşullar ne olursa olsun sosyal belediyecilik anlayışından taviz vermeyeceklerini ifade etti

Maltepe Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü'nün çalışmaları hakkında açıklama yaptı.  Açıklamada Halk Kart desteğiyle ilçe genelinde belirlenen ihtiyaç sahibi vatandaşlara nakdi yardım yapıldığı belirtilerek,  “Belediyeye bağlı aşevinden 250 hanede 351 ihtiyaç sahibine 88 bin paket; dört çeşit sıcak yemek gönderildi. Ayrıca ihtiyaç sahiplerine 2022 yılında 12 bin gıda kolisi dağıtıldı. Bin 191 kişiye de marketlerde alışveriş yapabilmeleri için 161 bin 600 TL değerinde alışveriş kartı yardımında bulunuldu. Ramazan ve Kurban bayramlarında halkın yanında olan ve vatandaşların giyim ihtiyaçlarını karşıladığı “Giymiyorsan Giydir” hizmetiyle sosyal belediyecilik anlamında önemli işlere imza atan Maltepe Belediyesi acılı günlerinde de halkı unutmadı. Belediye, bin 435 aileye taziye hizmeti kapsamında 90 bin 294 pide ve ayran gönderirken, afetzedelere 81 bin TL, asker ailelerine 32 bin 446 TL nakdi yardımda bulundu” ifadelerine yer verildi.


Taviz vermeyeceğiz

Belediye Başkanı Ali Kılıç ise “Bugüne kadar sosyal belediyecilik anlayışıyla çalıştık, bundan sonra da bu hizmetlerimizden taviz vermeyeceğiz” diyerek, “Ağır ekonomik koşullar altında vatandaşlarımızı ezdirmemek için çalışmalarımızı daha da yoğunlaştırdık. Maltepe’de bu sorunları halkımızla birlikte aşmaya, dayanışmayı her koşulda yaşatmaya özen gösteriyoruz. Sosyal hizmet ağımızı sürekli genişletirken, yaptığımız her şeyi, attığımız her adımı, halkın çıkarlarını düşünerek, sosyal belediyecilik anlayışıyla gerçekleştiriyoruz” açıklamasında bulundu.