İstanbul
Parçalı bulutlu
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi İstanbul Haberleri İstanbul 2 No'lu Baro'dan Gazze için imza kampanyası

İstanbul 2 No'lu Baro'dan Gazze için imza kampanyası

İstanbul 2 No'lu Barosu Başkanlığı, İsrail'in Gazze'yi işgal etmesiyle 38 bini aşkın kişinin hayatını kaybettiği savaşın durdurulması için kurdukları platformda imza kampanyası başlattı.

KAYNAK: DHA

Kampanya kapsamında hazırlanan dosyalar, hem Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) hem de UNICEF'e teslim edilecek.

7 Ekim'de Hamas'ın İsrail'e düzenlediği saldırı ile başlayan ve İsrail'in Gazze'yi işgal etmesiyle devam eden süreç, dünyanın birçok ülkesinde protesto ediliyor ve savaşın sonlandırılması adına uluslararası çapta çağrılar yapılıyor. İstanbul 2 No'lu Baro Başkanlığı, 21 bini çocuk olmak üzere, 38 bin aşkın kişinin hayatını kaybettiği işgale karşı barış mücadelesinin hukuksal boyuta taşınması amacıyla dijital bir platform kurularak imza kampanyası başlattı. Kampanya kapsamında hazırlanan dosyalar, hem Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) hem de UNICEF'e teslim edilecek.

"HAYATINI KAYBEDENLERİN YÜZDE 70'İNDEN FAZLASI KADINLAR VE ÇOCUKLAR"

Konuya dair açıklamada bulunan İstanbul 2 No'lu Baro Başkanı Av. Yasin Şamlı, "İsrail'in Gazze'deki saldırıları ve yaptırımları insani değerlerin ve hukukun ötesine geçti. 7 Ekim'den bu yana hayatını kaybedenlerin yüzde 70'inden fazlasını kadınlar ve çocuklar oluşturuyor. Bu acımasızlık, büyüyerek devam ederken susmak, doğru değil. Bu doğrultuda kurduğumuz platform aracılığıyla bir imza kampanyası başlattık" dedi.

12 FARKLI ÜLKEDEN 3 BİN 61 HUKUKÇU İMZALADI

İstanbul 2 No'lu Barosu olarak, uluslararası hukuk kurumlarını harekete geçirmek amacıyla 2023'te UCM ve BM'ye başvurduklarını söyleyen Av. Şamlı, "Savaşa ilişkin 8 klasör delil ibraz ettik. Yeni hazırladığımız 2 dosyayı kampanya tamamlandığında sunacağız. İmza kampanyasını tüm dünyadaki insanların katılımına açtık. Şu ana kadar 12 farklı ülkeden 3 bin 61 hukukçu imzaladı. Kampanyamızın daha geniş kitlelere ulaştırılması için çabalıyoruz. İnsanlık dışı bu olayların son bulması için herkesi gazzeicinimza.org web sitesinden imza kampanyamıza katılmaya davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.