İstanbul
Parçalı bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi İstanbul Haberleri İstanbul Havalimanı'nda işaret diliyle Cuma hutbesi

İstanbul Havalimanı'nda işaret diliyle Cuma hutbesi

Dünya'nın önemli küresel aktarma merkezlerinden biri olan İstanbul Havalimanı'nda işitme engelli personel ve yolcular için Cuma hutbesi işaret diliyle anlatıldı.

KAYNAK: DHA

İstanbul Havalimanı'nda Cuma namazının kılındığı mescitte işitme engelli vatandaşlar için bir ilke imza atıldı. Havalimanında çalışan işitme engelli personel ve yolcuların Cuma hutbesini anlaması için hutbe işaret diliyle anlatıldı.Cuma hutbesi Eyüpsultan Müftülüğüne bağlı Hicret Kuran Kursu'nda görevli Kur'an-ı Kerim öğreticisi Bekir Baş tarafından engelliler için minberin yanında işaret diliyle aktarıldı.

"HER CAMİYE YAYILMASINI İSTİYORUZ"

Hutbenin ardından duygularını aktaran İrfan Beyhan "Cuma namazına geldiğimiz zaman hiçbirşey anlamıyorduk, hocamızla iletişim kuramıyorduk. Bir tercümanın olması, Cuma'nın önemini, hutbedeki ayet ve hadisleri anlamamıza vesile oldu. Çok güzel duygular hissediyoruz. Daha önce namazı kılıp çıkıyorduk hiçbirşey hissetmeden. Bugün bu duygu anlatılmaz ancak yaşanır" dedi.

Günay Bozkoç ise, "Cuma namazına gelip duygusuz bir şekilde ayrılıyorduk. Hutbeden hiçbirşey anlamıyorduk. Bugün ilk defa bu mekanda Cuma hutbesi anlamak beni gerçekten duygulandırdı. Bunun devamını arzu ediyoruz. Hocamız çok güzel anlatıyor olabilir ancak biz işitme engelli olduğumuz için hocamızı sadece seyrediyorduk. Tercümanla bu hutbenin anlamını öğrenmek bize ayrı bir anlam katıyor. Bunun sadece burada değil her camiye yayılmasını istiyoruz. Burada hutbenin çevrildiğini gören işitme engelliler bu camiye gelecektir" diye konuştu.