İstanbul
Açık
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi İstanbul Haberleri Kadın Emeği Pazarı Kartal’da büyük ilgi gördü

Kadın Emeği Pazarı Kartal’da büyük ilgi gördü

Kadınların iş gücüne katılımlarını destekleyerek projeleri hayata geçiren Kartal Belediyesi, Uğur Mumcu Mahallesi’nde kurulan Kadın Emeği Pazarı’nın açılışına ev sahipliği yaptı.

Kartal Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen Kadın Emeği Pazarı, Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nin bahçesinde açıldı. 11-12-13 Nisan tarihleri arasında açık olan pazarda, kadınların ürettiği el emeği göz nuru ürünler satışa sunuldu.

Kadın Emeği Pazarı’nı ziyaret eden Kartal Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Deniz Karacan, kadınların üretici olarak desteklenmesi için çalıştıklarını belirtti. Uğur Mumcu Kültür Merkezi içinde bir üretim atölyesini hayata geçirdiklerini ifade eden Karacan, deprem bölgesine destek vermek amacıyla çalışmaların devam ettiğini söyledi. Atölyede kadınların gönüllü olarak çalışarak deprem bölgesinde kadınlar ve çocuklar için iç çamaşırı,  pijama ve pelüş oyuncak ürettiklerini kaydeden Karacan, ilerleyen dönemlerde atölyeyi sürekli ve kalıcı hale getirerek kadınların ürettiğini yine kadınların satışa sunduğu bir pazarı hayata geçireceklerini belirtti. Karacan, kadınlara destek olmak isteyen herkesi Uğur Mumcu Kültür Merkezi bahçesinde kurulan Kadın Emeği Pazarı’na davet etti.