İstanbul
Açık
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi İstanbul Haberleri Kağıt toplayıcısı sokak ortasında öldürülmüştü: 3 gözaltı

Kağıt toplayıcısı sokak ortasında öldürülmüştü: 3 gözaltı

Hikmet Aydoğan'ın sokak ortasında bıçaklanarak öldürülmesine ilişkin olayda 3 kişi gözaltına alındı.

KAYNAK: DHA

Kağıthane'de akli dengesi yerinde olmayan ve çöplerden kağıt toplayan Hikmet Aydoğan(64)'ın bıçaklayarak öldürülmesiyle ilgili 3 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Hikmet Aydoğan'ın öldürülmeden bir gün önce çöp toplarken tartışıp gözlüğünü kırdığı 72 yaşındaki bir kadın da bulunuyor.

Kağıthane, Talatpaşa Mahallesinde 10 Temmuz'da meydana gelen olayda Hikmet Aydoğan sokak ortasında bıçaklanarak öldürüldü. Polis tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturmada olay günü Hikmet Aydoğan'ı bir kişinin bir süre takip ettiği ardından yanına yaklaşarak hiçbir şey söylemeden bıçakladığı görüldü. Şüphelinin daha sonra yanına gelen motosikletli bir kişinin arkasına binerek olay yerinden kaçtığı belirlendi.

Cinayet Büro Amirliği tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturmada polis Hikmet Aydoğan'ın akli dengesinin yerinde olmadığını, ağabeyi ile birlikte yaşadığını ve çöplerden kağıt toplayarak geçindiğini belirledi. Hikmet Aydoğan'ın cinayet olayından bir gün önce çöplerden kağıt toplarken aynı mahallede yaşayan 72 yaşındaki Ayşe O. ile tartıştığını ve onu iterek gözlüğünün kırılıp hafif şekilde yaralanmasına neden olduğu belirlendi.

Yapılan soruşturma sonucu olayı gerçekleştiren kişinin M.A.K.(17), onun kaçmasına yardım eden kişinin ise Tamer Ç.(48) olduğu belirlendi. Şüphelileri yakalamak için dün Kağıthane ve Eyüpsultan'da tespit edilen 4 adrese baskın yapıldı. Baskında M A.K., Tamer Ç. ve olayın azmettiricisi olduğu değerlendirilen Ayşe O. gözaltına alındı. Yaşı küçük olan M.A.K., çocuk şube müdürlüğüne gönderildi.

Asayiş Şube Müdürlüğünde kendilerine yöneltilen suçlamaları kabul etmeyen şüpheliler Tamer Ç. ile Ayşe O. asayiş şube müdürlüğünden, M.A.K. ise çocuk şube müdürlüğünden adliyeye sevk edildi.