İstanbul
Parçalı bulutlu
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi İstanbul Haberleri Kardeş başkana tebrik mesajı

Kardeş başkana tebrik mesajı

Büyükçekmece’nin Almanya’daki kardeş şehri Gelsenkirchen kentinde 3 dönemdir belediye başkanlığı görevini sürdüren Frank Baranowski’nin yerine Karin Welge seçildi. Belediye Başkanı Hasan Akgün, "Sayın Başkan Karin Welge' ye yeni görevinde başarılar diliyorum" mesajını paylaştı.

Gelsenkirchen’in yeni seçilen Belediye Başkanı Karin Welge’ye görevinde başarılar dileyen Büyükçemece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "Kardeş şehrimiz Almanya’nın Gelsenkirchen şehrinin belediye başkanlığı görevini 3 dönemdir başarıyla yürüten değerli dostum Frank Baranowski, yapılan belediye başkanlığı seçimleri sonrasında görevini Karin Welge'ye devretti. Frank Baranowski ile birlikte Türk – Alman dostluğunu daha da sağlam temeller üzerine oturtmak amacıyla gerçekleştirdiğimiz çalışmalara yönelik değerli katkıları için şahsım, ülkem ve şehrim adına teşekkür ediyorum. Yeni seçilen Gelsenkirchen Belediye Başkanı Karin Welge ile kardeş şehir faaliyetlerimizi daha da yükselterek, şehirler ve ülkeler arası kardeşliğin, barışın ve dostluğun büyümesi için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Sayın Başkan Karin Welge' ye yeni görevinde başarılar diliyorum" açıklamasını yaptı. 

Atatürk yolumuzu aydınlatacak

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 10 Kasım Atatürk'ü Anma ve Atatürk Haftası dolayısıyla yayınladığı mesajda, "Yaşamını ülkesi ve milleti için harcayan Büyük Atatürk, geçmişte olduğu gibi gelecekte de ilke ve devrimleri ile yolumuzu aydınlatacak" dedi. Akgün, "Tüm yaşamını vatanı ve Türk Milleti için harcayan, tarihin kaydettiği en büyük komutan ve devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ ü sonsuzluğa uğurlanışının 82. yıl dönümünde saygı ve minnetle anıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, birçok üstün meziyeti şahsında toplamış ve tüm dünyanın kabul ettiği askeri bir dehadır. İleri görüşlülüğü, irade ve cesareti, azim ve kararlılığı ile de dünya tarihine adını altın harflerle yazdırmıştır. Milleti için sayısız hizmetinin yanında, dünya barışını ve insanlık idealini daima ön planda tutmuş; bu yönüyle de tüm insanlığın saygısını kazanmıştır. Atatürk, sadece Türk Milletinin değil, dünyanın bütün mazlum milletlerinin sevgi ve takdirine mazhar olmuş, geleceği aydınlatan fikirleri ve dünya görüşü ile yüzyılın yetiştirdiği bir dahi olarak tarihe geçmiştir. Hiş şüphesiz ki Büyük Atatürk, geçmişte olduğu gibi gelecekte de ilke ve devrimleri ile yolumuzu aydınlatacaktır. Bugün hepimize düşen ortak görev “Milli değerlere ve Cumhuriyet’e sahip çıkmak ve bu ruhu korumak, gelecek kuşaklara aktarmak” olmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu, milletimizin unutulmaz lideri, büyük komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, O’nun şahsında silah arkadaşlarını, istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını bir kez daha saygı, rahmet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad olsun" diye konuştu.