İstanbul
Parçalı bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi İstanbul Haberleri Kemal Deniz Bozkurt: Hiçbir güç bizi ayıramaz

Kemal Deniz Bozkurt: Hiçbir güç bizi ayıramaz

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Koray Avcı, Esenyurt'ta sahne aldı. Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, “Hiçbir güç, ellerimizi birbirinden ayıramaz. Hiçbir gürültü bu güzel coğrafyanın oluşturduğu tınıları baskılayacak güçte değil” dedi

Cumhuriyet’in kuruluşunun 99. yıl dönümü dolayısıyla Esenyurt’ta birbirinden renkli etkinlikler düzenlendi. İki gün boyunca süren etkinliklerin son gününde Cumhuriyet Meydanı’nda sahne alan Koray Avcı Esenyurtlulara unutulmaz anlar yaşattı. Sahnede konuşma yapan Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, Avcı’yı her zaman severek dinlediğini belirterek şunları söyledi: “Cumhuriyetimizin 99. yılı kutlu olsun. Biz o kadar güçlüyüz ki... Dünyanın en güzel coğrafyasında yaşıyoruz. Her türden müzik var. Önemli olan renklerimizle, tercihlerimizle, kimliklerimizle, inançlarımızla kardeşçe yaşamak. Hiçbir güç, ellerimizi birbirinden ayıramaz. Hiçbir gürültü bu güzel coğrafyanın oluşturduğu tınıları baskılayacak güçte değil. Yeter ki birbirimiz sevelim, sayalım. Esenyurtlu olduğum için çok mutluyum. İyi ki Esenyurtluyuz.”


Sıfatlar önemli değil

Sahnede birlik ve beraberlik vurgusu yapan Avcı, “İster sağcı olun, ister solcu. İster Alevi olun, ister Sünni. İster Kürt olun, ister Türk olun, ister Arap olun, ister Çerkes olun. İster kapalı olun, ister açık. Bu gece sıfatlarınız cebinizde kalsın. Madem soframıza oturdunuz. İnsanlığınız kâfi. Yan yana, omuz omuza tam bir Cumhuriyet Bayramı olsun. Herkes birbirine sahip çıksın. Umarım hep birlikte 365 gün kutlarız” dedi. Esenlerden etkinliğe katılan Güngör Güven, “Çok güzel geçti. Biz Esenler’den misafir olarak geldik. Esenyurt için çok güzel bir şey. Bizim oralarda böyle etkinlikler yok. Olsa da haberimiz olmuyor. Keşke bu tür etkinlikler her tarafa yayılsa” ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ