İstanbul
Parçalı bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi İstanbul Haberleri KOMSAD'dan başarılı gazetecilere ödül

KOMSAD'dan başarılı gazetecilere ödül

Kompresör, Vakum ve Basınçlı Gaz Ekipmanları Derneği (KOMSAD), sektörlerine desteklerveren başarılı gazetecileri gala gecesinde ödüllendirdi.

MUHABİR: Berrin Ozan Yeşiltepe

Gala gecesi öncesinde Ankara Hilton İn Garden Otel'de düzenlenen genel kurulda, derneğin kurucu başkanı Murat Alişiroğlu başkanlığı Yakup Tüfekçi’ye devretti.

Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) Genel Başkanı Mehmet Ali Dim, Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Mustafa Balbay ve Merve Kılıç, Önce Vatan Gazetesi Yazarı Ferhat Yıldırım, TGRT Yapımcısı Müjgan Recai, Sözcü Gazetesi TBMM Şefi Veli Toprak, Tivi 6 Televizyonu Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Küçükyılmaz ve Wooman Gool Program Yapımcısı Bedri Akkerman’ın ödül aldığı gecede, Tuğçe Fidan ve orkestrası konser verdi.

Gala gecesinde bir konuşma yapan Gazeteci-Yazar Ferhat Yıldırım, “KOMSAD Derneğinin Kurucu Genel Başkanı Murat Alişiroğlu’nun gazeteci kimliği ile derneğe olumlu yönde verdiği katkıları hepimiz görmekteyiz. Gazeteciler her zaman iyi işlere veya her zaman kötü işlere imza atmazlar. Bu sebeple iki gazeteciyi mukayese etmek istiyorum. Mahatma Gandi hukukçu olmasının yanı sıra bir gazeteciydi ve kötülüğe karşı aktif ama şiddet olmadan direnişin sembol ismi olarak gönüllerde yerini almıştır. Kendi çıkardığı İngilizce Young India gazetesinde olsun diğer editörlük ve yazarlık yaptığı dergi ve gazetelerde her zaman tarafsızlık ilkesini en ön planda tutmuştur. Tarih onu onurlu ve ahlaklı duruşu ile altın harflerle yazmıştır. Gandi’nin Satyagraha felsefesi halen varlığını korumakta ve bu akımı benimseyenler şiddete ne olursa olsun karşı durmaktadır. Bir diğer gazeteci olan Theodor Herzl’in Avrupa aklı yardımı ile kurmuş olduğu Siyonizm’in ise savaşa ve gözyaşına neden olduğunu görmekteyiz” diyerek gazetecilerin dünyaya mirasının barış veya savaş olabildiği gerçeğini örneklerle izah etti.