İstanbul
Parçalı bulutlu
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi İstanbul Haberleri Küçükçekmece’de caminin şadırvanını su bastı

Küçükçekmece’de caminin şadırvanını su bastı

İstanbul Küçükçekmece'de akşam saatlerinde etkili olan şiddetli yağışın ardından Atatürk Mahallesi'nde bulunan Hacı Mustafa Güllü Camisi'nin şadırvanını su bastı.

MUHABİR: Hediye Tarakçı

Şadırvan ve tuvaletler vatandaşlar tarafından temizlendi. Suyun içinde mahsur kalan bir farede vatandaşlar tarafından paspas yardımıyla kurtarıldı.

Olay, akşam saatlerinde Atatürk Mahallesi, Hacı Mustafa Güllü Camisi'nde meydana geldi. Etkili olan şiddetli yağışın ardından giderleri tıkanan caminin şadırvanını ve tuvaletlerini su bastı. Cami cemaati tarafından su tahliyesi yapılırken, suların çekilmesiyle birlikte şadırvan ve tuvaletler vatandaşlar tarafından temizlendi. Yaşananları anlatan Önder Özgür, "Bu olay yeni değil, birkaç defadır oluyor. Belediyeyi aradık, Fen işlerini aradık geldi gelecek diyorlar henüz gelen yok. Bu defalarca oluyor ama kendi imkânlarımızla kendimiz temizliyoruz. Kendi kendine çekiliyor da uzun süre beklemek lazım. Bu dere tıkanmış, dereninin önünün açılması lazım yıllardır bu sıkıntıyı yaşıyoruz. Daha öncede yaşadık, bizim camiyi de su basıyordu Allah razı olsun bir önceki belediyeden camiyi yıktı yeni cami yaptı. Şu anki belediyemiz sağ olsun hiçbir şekilde tuvaletlerle bile ilgilenme gereği duymuyor. Haberde verdik aciliyete yazdık diyor ama gelen olmadı, birkaç gün önce yine basmıştı yine gelen olmamıştı. Biz iki gariban yapacağız birkaç arkadaş daha çağıracağız cemaat olarak biz yapıyoruz" dedi.

Küçükçekmece’de caminin şadırvanını su bastı

Küçükçekmece’de caminin şadırvanını su bastı