İstanbul
Parçalı bulutlu
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi İstanbul Haberleri Macar bandosu İstanbul'da

Macar bandosu İstanbul'da

Macaristan sokak bando grubu ‘Band Of Streets’ Liszt Enstitüsü Macar Kültür Merkezi’nin davetiyle İstanbul Kent Sanat’ın ev sahipliğinde üniversitenin Taksim yerleşkesinde ve Şişhane Meydanı’nda konser verdi

Geçmişten günümüze birçok eseri seslendiren ‘Band Of Streets’ müzik topluluğu, İstanbul ayağındaki konserini İstanbul Kent Sanat’ın ev sahipliğinde İstanbul Kent Üniversitesi’nin Taksim yerleşkesinde gerçekleştirdi. Liszt Enstitüsü Macar Kültür Merkezi’nin davetiyle gelen grup üniversitenin bahçesinde kısa bir konser verdi. Sonrasında Şişhane Meydanı’nda konserine devam eden grup, vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü. İlk konserini Kocaeli’de veren grup İstanbul’dan sonra Bursa ve Ankara’ya gidip konser verecek.


Kültür hayatına hayırlı olsun


İstanbul Kent Sanat’ın Kurucu Direktörü Doçent Dr. Ahmet İlkay Ceyhan, “Bugün Liszt Enstitüsü Macar Kültür Merkeziyle ortaklaşa düzenlediğimiz konser ile Engelsiz Eğitim Vakfı (ENEV) ve İstanbul Kent Üniversitesi iştiraki olan İstanbul Kent Sanat’ın ilk etkinliğini gerçekleştiriyoruz. Band Of Streets grubu, Liszt Enstitüsü Macar Kültür Merkezi’nin daveti ile burada. Bizim, kültürler arası iletişimi sağlamak, kültürel gelişmelerin içerisinde yer alabilmek gibi bir misyonumuz var. Ona istinaden uluslararası bir grupla keyifli bir zaman geçirmek amacıyla böyle bir organizasyon düzenledik. Keyifli bir başlangıç yapalım istedik. İstanbul Kent Sanat Türkiye ve İstanbul’un kültür hayatına hayırlı olsun” dedi.


En iyi sokak bandolarından


Macar Kültür Merkezi Müdürü Dr. Gabor Fodor, Band Of Streets Macar ekibinin 3. kez Türkiye’ye geldiğini belirterek, “Grup, 3. Kez Türkiye’ye Macar neşesini getiriyor. Bu sefer Kocaeli, İstanbul, Bursa ve Ankara’da konser verecekler. Macaristan’da en iyi sokak bandosu olarak tanınıyor. Macar Milli Futbol takımı maçları öncesinde de taraftarları coşkulandırmak için sokaklarda müzik çalıyorlar. İstanbul’da Kent Üniversitesi’nden sonra Şişhane meydanında İstanbullularla buluşacaklar” diye konuştu.


Kendimizi iyi hissediyoruz


Band Of Streets grubundan Mate Füzy, 3. Kez Türkiye’de olmaktan çok mutlu olduklarını ifade ederek, “Türkiye’de kendimizi çok iyi hissediyoruz. Grubumuz artık 10. Yaşını doldurdu. Macaristan’da bu tür sokak bandosu tarzında bando müziği çalmak aslında bizim patentimiz ve bundan da çok büyük bir gurur duyuyoruz. Türkiye’nin yanı sıra İspanya ve İtalya’da da sokaklarda konser verdik. İtalya’da dünya fuarında konser verme şansımız oldu. Dün Kocaeli’deydik. Bugün İstanbul’dayız. Yarın ise Bursa’ya akabinde de Ankara’ya gideceğiz. Sayın Macaristan Ankara Büyükelçisi’nin daveti üzerine geldik. Bu vesileyle kendisine çok teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

DHA